Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Kuşadası'nda, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenle kutlandı.

01.07.2014 16:32

Kuşadası'nda, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenle kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Kuşadası Atatürk Meydanı'nda tören düzenlendi.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Liman Başkanı Barış Tarım ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

-Kuşadası Limanı'na yeni römorkör

Kuşadası Limanı'nda, işletmeci firma tarafından yeni satın alınan römorkör hizmete girdi.

Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Ports'un 20 milyon lira yatırımla satın aldığı römorkörün hizmete girmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, törende yaptığı konuşmada, son dönemde yapılan yatırımlarla Kuşadası Limanı'nın dünyanın en büyük yolcu gemilerini ağırlama kapasitesine ulaştığını söyledi.

Yeni römorkörün 67 ton çekim gücüne sahip olduğunu, ileri ve geri yönlerde 13 deniz mili hızına ulaşabildiğini belirten Güngör, "Yeni römorkörümüz sahip olduğu yangın söndürme sistemi ile bulunduğu noktadan 200 metre mesafe uzaklığa basınçlı su ile müdahale edebilmektedir. Yeni römorkörümüzü 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı gibi Türk denizciliği açısından önemli bir günde hizmete almaktan da ayrı bir gurur yaşıyoruz" dedi.

Törene, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da katıldı.

- Germencik'te uyuşturucu operasyonu

Germencik'te yapılan operasyonla esrar hammaddesi olarak kullanılan 9 bin 315 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Jandarma ekiplerinin bir istihbaratı değerlendirerek, Reisköy Mahallesi'ne bağlı Yalı mevkisinde yaptığı operasyonda pamuk tarlasına dikili vaziyette 9 bin 315 kök Hint keneviri bulundu.

Ele geçirilen Hint kenevirlerinin imha edildiği operasyonda, şüpheli olarak belirlenen M.Y'nin (64) yakalanması için çalışma başlatıldı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement