Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çanakkale zaferinin 100. yılı dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

19.03.2015 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çanakkale zaferinin 100. yılı dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Otogar düğün salonunda gerçekleştirilen yemeğe şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Başkan Çerçioğlu, yaptığı konuşmada şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

Şehit aileleri ve gaziler ile bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çerçioğlu, şunları kaydetti:

"Bundan tam 100 yıl önce Çanakkale'de kahramanlık destanı yazıldı. Türk tarihinin en şanlı direnişinde tüm dünya 'Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum' diyen tarihin en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü tanıdı. Öyle bir vatanda yaşıyoruz ki topraklarımızın her bir karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Böylesine bir gurur dünyada çok az millete nasip olur. Zaferin 100. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin anısı önünde saygıyla minnetle eğiliyorum."

-Yaşlılar Haftası

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Özakcan mesajında, "Unutmayalım ki herkes bir gün yaşlanacaktır. Her insan için farklı önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır" dedi.

-Zeytinde kalite arayışı

Didim Kaymakamı İskender Yönden, zeytinde kalite arayışlarının sürdüğünü belirtti.

Aydın'ın Didim ilçesi Akyeniköy Mahallesi'nde zeytin üreticilerini bahçelerinde ziyaret eden Yönden, turizm ve inşaat sektörün yanı sıra tarım alanında da önemli gelişmelerin yaşandığı ilçenin 1 milyona aşkın dikili zeytin ağacı ile de önemli değerlere sahip olduğunu belirtti.

-Zeytin ağacı budama kursu

Didim Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen "Zeytin Ağacı Bakım ve Budama" kursu tamamlandı.

Didim Denizköy Mahallesi Muhtarlık Salonu'nda  40 saatlik kursa 17 kursiyerin katıldığı belirtildi.

Teorik eğitimin yanı sıra uygulamanın da yaptırıldığı kursa katılan kursiyerler zeytin bakım ve budamanın yanı sıra doğru yöntemlerinde öğretildiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement