Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Germencik'te lenf kanseri tedavisi gören ve eğitimini 4 yıldır evinde sürdürmek zorunda kalan 5. sınıf öğrencisine, karnesi evinde verildi.

12.06.2015 18:48

Germencik'te lenf kanseri tedavisi gören ve eğitimini 4 yıldır evinde sürdürmek zorunda kalan 5. sınıf öğrencisine, karnesi evinde verildi.

Mesudiye Mahallesi'nde oturan Berfin Aras'ın babası Seyithan Aras, karne teslimi sırasında, lenf kanserine yakalanmadan 4 yıl önce çocuklarına "Mavi Işık Hastalığı" nedeniyle karaciğer nakli yapıldığını söyledi.

Lenf kanseri tedavisi gördüğü için enfeksiyon kapma riski bulunan Berfin'in eğitimine evde devam edildiğini aktaran Aras, karne teslimi için evlerine gelen Kaymakam Ayhan Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Karaman ile Şehit Cafer Ortaokulu Müdürü Osman Gürsoy'a teşekkür etti.

Öte yandan karne teslimi sırasında gözyaşlarını tutamayan Berfin Aras'ı, babası Seyithan Aras teselli etmeye çalıştı.

TKDK'dan girişimcilere destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın Koordinatörlüğü'nün desteği ile Bozdoğan'da, modern süt sığırı işletmesi kurulduğu bildirildi.

TKDK İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, açıklamasında, Ayhan Bostancı'nın hazırladığı 1 milyon 215 bin lira yatırım bedelli projesine, yüzde 50 karşılıksız hibe desteği sağladıklarını kaydetti.

Avrupa Birliği standartlarındaki tesisleri, Aydın'a kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Çiftçi, "Çiftçilerimiz, üreticilerimiz yatırımlar yapsınlar, bizler de destek olalım. Proje hazırlama süreci, vatandaşlarımızın gözünü korkutmasın. Hibe yoluyla tesis sahibi olan yatırımcılar, girişimde bulunmak isteyenler için örnektir" ifadelerini kullandı.

- Deneme amacıyla başladı, gelir kapısı oldu

İncirliova'nın Sandıklı Mahallesi'nde 5 yıl önce deneme amaçlı melisa üretmeye başlayan Soner Yılmaz, yoğun taleple karşılaştıklarını söyledi.

Hasadın ardından kurutma ve paketleme yaptıklarını anlatan Yılmaz, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere, birçok ile ürün gönderdiklerini ifade etti.

Yılmaz, melisanın kilogramını, kalitesine göre 40-50 liraya sattıklarına değinerek, 25 dönüm arazide gerçekleştirdikleri melisa üretimini, daha da arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement