Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği aracılığıyla temin ettiği tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahibi engellilere dağıttı.

18.08.2015 16:41

İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği aracılığıyla temin ettiği tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahibi engellilere dağıttı.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışmasıyla ilçede 6 engelli vatandaş için tekerlekli sandalye temin edildi.

İstanbul Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği aracılığıyla temin edilen tekerlekli sandalyeler daha önce belirlenen engelli vatandaşlara verildi.

Tekerlekli sandalye alan vatandaşlardan 71 yaşındaki Yeter Sarıçay, polisin duyarlılığına teşekkür etti.

Fikriye Kemerli (82) ise yardıma çok sevindiklerini ifade etti.

Didim'de iki engelli tekerlekli sandalyelerine kavuştu

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği ile bir hayırseverin aldığı akülü tekerlekli sandalye engelli vatandaşlara teslim edildi.

Almanya'da çalıştığı belirtilen hayırsever Özgür Ahmet Aksakallı tarafından alınan akülü sandalye, Naği Parmaksız'a,  Didim ve Yöresi Engelliler Derneği'nin aldığı akülü sandalye ise Güray Büyükünalan'a verildi.

Dernek başkanı Bedri Altıntaş, katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür etti.

Kuşadası'ndan Sisam'a hızlı feribot seferleri başladı.

Kuşadası Sisam hızlı feribot seferlerinin başlaması nedeniyle tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Özer Kayalı, Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Liman Başkanı Yaşar Karabacak, Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu ve tur operatörleri katıldı.

Kuşadası'nda faaliyet gösteren bir seyahat acentası ile Sisamlı 2 ortağın sahibi olduğu hızlı feribotun, 200 yolcu kapasiteli olduğu, ağustos ayı sonuna kadar Kuşadası'ndan her gün sabah saat 09.00'da Sisam'a akşam da saat  20.10'da Sisam'dan Kuşadası'na hareket edeceği belirtildi.

Feribotun, Eylül ayından itibaren de hafta sonları 08.30'da Kuşadası'ndan hareket edeceği  09.15'de Gregoria'da saat 11.15'te Patmos'da olacağı, Patmos'dan da saat 18.30'da Kuşadası'na hareket edeceği kaydedildi.

Çiftçilere toprak tahlili uyarısı

Efeler Ziraat Odası, gübre desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 1 Eylül tarihine kadar toprak tahlili yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Oda başkanı Rıza Posacı, yaptığı açıklamada, toprak tahlilinin sadece desteklemeden faydalanmak için değil aynı zamanda kalite ve yüksek verim için önemli olduğunu belirtti.

Üreticilerin daha kaliteli ve daha yüksek verim almak için toprak tahlili yapmaları gerektiğine dikkati çeken Posacı, çiftçilerin tahlil için ziraat odasına veya laboratuvara son günlere kalmadan teslim etmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement