Aydın'dan Toplu Sözleşme Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Toplu Sözleşme Açıklaması

Aydın\'dan Toplu Sözleşme Açıklaması

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın, 3. dönem toplu sözleşme paketinde kamu görevlilerini mutlu ve memnun edecek kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

26.08.2015 12:59

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın, 3. dönem toplu sözleşme paketinde kamu görevlilerini mutlu ve memnun edecek kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

Hükümet ile imzalanan toplu sözleşmenin kamu görevlilerine çok büyük faydalar sağlayacağını belirten Aydın, kamu görevlilerini mutlu ve memnun edecek kazanımlar elde ettiklerini kaydetti. Aydın, "Toplu sözleşmeyle 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5, 2017 yılı birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 4 memur maaşlarına zam gelecek. Bunun yanında kamu görevlilerinin büyük bir çoğunluğunu doğrudan etkileyen sosyoekonomik iyileştirmeler geliyor. İmzalanan toplu sözleşmeyle, 2016 yılı için kümülatif olarak yüzde 11.3 zam alınmıştır. Bu zam hedeflenen enflasyon rakamlarının 6 puan üstünde, gerçekleşen enflasyon rakamlarının ise 3-4 puan üzerinde gerçekleşmiştir" dedi.

Hem 2016 hem de 2017 yıllarını kapsayan enflasyon farkı konarak memur maaşlarının ekonomik risklere karşı sigortalandığının da altını çizen Aydın, "Genel toplu sözleşmede alınan 43, hizmet kolu toplu sözleşmelerinde kazanılan 170 olmak üzere toplam 213 kazanım üretilmiştir. Bu kazanımlarla birlikte hem genel toplu sözleşme kazanımlar hem de hizmet kolundaki kazanımlar yüzde 100'lere varan hatta aşan kazanımlar haline dönüşmüştür. Bu toplu sözleşmede anayasanın ruhuna ve hedeflerine uygun olarak, kamu görevlisi emeklilerine yönelik özel bir kazanım üretilmiştir. Üretilen kazanımla, emekli kamu görevlileri maaşlarına, yüzde 6+5 oransal zammın yanında ilave 100 lira seyyanen zam yapılmıştır. Yine cuma izniyle ilgili kazanım hem toplu sözleşmenin kapsamının genişletilmesi hem de ibadet özgürlüğü açısından büyük bir değer taşımaktadır. Büyük Memur Sen ailesi olarak, final oynamayı hiçbir zaman yeterli görmedik. Kazanmayı ve kupaları kaldırmayı hedefledik. 3. dönem toplu sözleşme finalini 213 altın madalya değerinde sonuçla tamamladık" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Toplu Sözleşme Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement