Aydın Mhp, Alparslan Türkeş'i Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Aydın Mhp, Alparslan Türkeş'i Unutmadı

Aydın Mhp, Alparslan Türkeş\'i Unutmadı

MHP Aydın İl Teşkilatı, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’i vefatının 17. yıldönümü düzenlediği çeşitli etkinliklerle anıyor.

04.04.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Aydın İl Teşkilatı, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'i vefatının 17. yıldönümü düzenlediği çeşitli etkinliklerle anıyor.

MHP Aydın İl Teşkilatı, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'i vefatının 17. yıldönümü nedeniyle lokma hayrı yaptı. Aydın merkez Beycamisi önünde düzenlenen etkinliğe MHP eski Aydın Milletvekili Recep Taner, MHP İl Başkanı Fevzi Köse, MHP Efeler İlçe Başkanı Mehmet Uysal, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Havva Kulul ve çok sayıda partili katıldı. Gün boyu devam eden ve büyük ilgi gören etkinlikte, Türkeş anısına binlerce Aydınlıya lokma ikram edildi.

Başbuğ Alparslan Türkeş'i ölümünün 17. Yıldönümünde rahmet ve minnetle yad ettiklerini belirten MHP Aydın eski Milletvekili Recep Taner, "Soyut manada O'nun düşleri, somut anlamda O'nun çabaları sadece Anadolu ile, yani sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları ile kalmadı. Merhum Türkeş, güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk dünyasındaki diğer devletler, halklar, akraba topluluklar ile diğer mazlum milletler için de gerekli görüyordu. İşte böyle büyük ülküleri bayraklaştıran Başbuğ Türkeş, en büyük yatırımını ise gençliğe yapmıştı. Bizlere teslimiyeti değil, milliyetçiliği, esareti değil cesareti, zillete düşmeyi değil millet olmayı, düşmanlık yerine kardeşliği, ayrıştırma yerine kaynaştırmayı öğreten Başbuğ Alparslan Türkeş'i kaybedeli 17 yıl değil, belki bize göre 17 asır geçti ve O'nu hala özlemle arıyoruz. Ne mutlu bizlere ki; yetiştirdiği kadroları, büyük ve örnek devlet adamı bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'ye emanet ettiği Milliyetçi Hareket Partisi, büyük Türk Milleti'nin birliğinin ve dirliğinin sigortası olmaya devam ediyor" dedi.

Alparslan Türkeş'in göndere çektiği bayrağı daha da yukarı çekmek için mücadele ettiklerini kaydeden MHP İl Başkanı Fevzi Köse de, "Başbuğumuzun attığı adımları daha da büyütmeye, öğrettiği ülkülere, bıraktığı eserlere canımız pahasına da olsa sahip çıkmaya, kutlu bayrağı lekelemeden yere düşürmemeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle merhum Başbuğ Türkeş'in aziz hatırası önünde tazimle eğiliyor, Başbuğ'a ve O'nun yol arkadaşlarına, O'nun yetiştirdiği ve aramızda olmayan ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmetler diliyor, ruhları şad olsun diyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Mhp, Alparslan Türkeş'i Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement