Aydın Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği - Son Dakika
Güncel

Aydın Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği

Aydın Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği

Ege İhracatçı Birlikleri Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Renklidağ: "2014 yılında zeytin ve zeytinyağı ihracatında 500 milyon dolarlık hedefimize ulaşacağını tahmin etmekteyiz"

17.10.2014 15:42

Ege İhracatçı Birlikleri Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Renklidağ, "2014 yılında zeytin ve zeytinyağı ihracatında 500 milyon dolarlık hedefimize ulaşacağını tahmin etmekteyiz" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği'ne katılan Renklidağ, şenliğe ev sahipliği yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na teşekkür ederek, Aydın'ın zeytin ve zeytinyağı üretimine katkısını anlattı.

Zeytin ihracatında Aydın'daki üretim payının yüzde 50 olduğuna işaret eden Renklidağ şunları söyledi:

"İhracatçılarımız 95 ülkeye zeytin ve zeytinyağı ihracatı yapmaktadır. Burada Aydın ilinin payı yemeklik zeytinde yüzde 50'dir. Yağ ihracatımızda yüzde 25'i Aydın'dan gerçekleşmektedir. Bu rakamlar Aydın ilinin zeytin ve zeytinyağındaki önemini ortaya koymaktadır. Ülkemizde 24 milyon zeytin ağacına sahip Aydın'dan bundan sonraki süreçte ihracat rakamlarının katlanarak süreceğine inanmaktayız. 2014 yılında zeytin ve zeytinyağı ihracatında 500 milyon dolarlık hedefimize ulaşacağını tahmin etmekteyiz."

Renklidağ, 2023 yılı ihracat hedefinin ise  3 milyar 800 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi.

Şenlik geleneksel hale getirilecek

Kent meydanındaki şenlikte konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise zeytinyağının Aydın'ın "sıvı altını" olduğunu belirterek "Bu şenliği geleneksel hale getirmek için buradan söz veriyorum. Aydın zeytinyağı Türkiye'nin en güzel zeytinyağıdır. Türkiye'nin başka bölgesinde böyle tadı olan yağ yok. Aydın'da 24 milyon zeytin ağacı var. Yeni yılda 10 bin adet zeytin fidesi dağıtacağız" dedi.

Şenlik kapsamında düzenlenen zeytin ve zeytinyağı konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Çeşitli etkinlerin yapılacağı şenlik 3 gün sürecek. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement