Aydınlılar Tekstil Alanı İçin Sandık Başında - Son Dakika
Güncel

Aydınlılar Tekstil Alanı İçin Sandık Başında

Aydınlılar Tekstil Alanı İçin Sandık Başında

Aydınlılar tekstil alanı için sandık başındaAYDIN Büyükşehir Belediyesi, merhum Başbakan Adnan Menderes'in girişimiyle 1954 yılında inşa edilen ve uzun süredir kapalı olan Aydın Tekstil Fabrikası'nı kamulaştırdı.

22.04.2016 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydınlılar tekstil alanı için sandık başında

AYDIN Büyükşehir Belediyesi, merhum Başbakan Adnan Menderes'in girişimiyle 1954 yılında inşa edilen ve uzun süredir kapalı olan Aydın Tekstil Fabrikası'nı kamulaştırdı. Altı buçuk yıl süren mahkeme sürecinin tamamlanmasının ardından, 177 dönümlük alanda ne yapılacağının belirlenmesi için halk oylaması başladı. CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Alan ile ilgili benim de fikrim var ve ben de oy kullanıyorum" dedi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes'in girişimiyle 1954 yılında inşa edilen ve uzun süredir kapalı olan Aydın Tekstil Fabrikası'nı kamulaştıran Aydın Büyükşehir Belediyesi, 177 dönümlük alana ne yapılacağına karar vermek için halk oylaması başlattı. 22-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak oylama sonunda projeye karar verileceğini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, alanda kurulan sandığa dileğini içeren yazılı kağıdı attı. Çerçioğlu, "177 dönümlük arazi içerisinde bin tane tescilli ağaç ve binalar yer alıyor. Bu ağaçlara dokunmamız mümkün değil. Binaların restorasyonunu yapacağız. Burayı çok amaçlı kullanacağız. Alanın beton yığınına dönüşmesini istemiyoruz. Kentin tam ortasında nefes alabileceğimiz böyle bir yer yok. Halkımız hafta sonu bu alanda ailesiyle birlikte çeşitli aktiviteler yapma fırsatı bulacak" dedi.

Bir vatandaş olarak oyunu kullanacağını söyleyen Çerçioğlu, " Kuşadası'ndaki alanda ben fikrimi söyledim diye eleştiriler oldu. Ben de bir vatandaş olarak oyumu kullanıyorum ve fikrimi belli ediyorum. Yürüyüş yolları, restoran, kafe, çay bahçelerinin olacağı bir alan olmasını istiyorum" diye konuştu. Başkan Çerçioğlu ve beraberindekiler daha sonra alanı gezdi.

Başkan Çerçioğlu Kuşadası Yat Limanı'nın karşısında ilçenin en değerli arsasını da Tariş'den satın alıp, nasıl değerlendirileceği konusunda sandık koyup referandum yapmıştı. Bu referandumun sonucu henüz açıklanmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydınlılar Tekstil Alanı İçin Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement