Ayhan, Çadır Kentte Yolsuzluk İddiasını Sordu - Son Dakika
Güncel

Ayhan, Çadır Kentte Yolsuzluk İddiasını Sordu

Ayhan, Çadır Kentte Yolsuzluk İddiasını Sordu

HDP'li Vekil Ayhan, Suruç'ta AFAD'ın kurduğu çadır kentte yolsuzluk iddialarının olduğunu kaydederek, Meclis'e önerge sundu.

27.01.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı aracılığıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması amacıyla bir soru önergesi verdi.

Suruç'ta yeni kurulan 32 bin 500 kişilik çadır kentte yolsuzluk iddialarının olduğunu kaydeden Ayhan, "Kobane'de uzun süreden beridir IŞİD terör örgütü ile YPG-YPJ güçleri arasında çok şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır. Yaşanmakta olan bu savaşta on binlerce Kobane'li Kürt vatandaşı Suruç ilçesine bir kısmı da oradan çevre il ve ilçelere göç etmek zorunda kaldılar. Ancak büyük bir bölümü Suruç'ta kalmaktadır. Bir bölümü evlerde yâda akrabalarının yanında kalırken, büyük bir bölümü ise Suruç Belediyesi öncülüğünde oluşturulan çadır kentlerde kalmaktadırlar. Çadır kentlerde kalan Kobane'li Kürt vatandaşlarının her türlü ihtiyaçları Suruç Belediyesi başta olmak üzere, DBP'li belediyeler, sivil toplum kurumları, yardım kuruluşları ve halkın destekleriyle karşılanmaktadır." dedi.

AYHAN: İHTİYAÇLARI İLÇE BELEDİYESİ KARŞILIYOR

Yardımların nasıl yapıldığına değinen Ayhan, "Tüm imkânlar seferber edilerek Kobane'li Kürt vatandaşların barınma, beslenme eğitim ve sağlık ihtiyaçları Suruç Belediyesi öncülüğünde karşılanmaya çalışılmaktadır. Kobane'li Kürt vatandaşları kimi eksiklikler ve aksaklıklar olmasına rağmen Suruç Belediyesinin oluşturduğu çadır kentleri tercih etmektedirler. AFAD'ın oluşturduğu çadır kentlere çeşitli nedenlerden dolayı özellikle de asimilasyon politikalarından kaynaklı gitmek istememektedirler. Böyle bir tablo olmasına rağmen AFAD Suruç'ta binlerce aileyi barındırabilecek yeni bir çadır kent kurmaktadır. Bu çadır kentin ihale aşaması ve inşası yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını gündeme getirmektedir. Özellikle kurulmakta olan bu çadır kentin ihalelerinin AKP'ye yakın firmalar verildiği hatta AKP'li bir milletvekili ile bir belediye başkanının da bu firmalarla ilişkiliği olduğu dile getirilmektedir." diye kaydetti.

'FİRMALARIN AKP İLE ORGANİK BAĞI VAR MI?'

Başbakan Davutoğlu'na yönelttiği soruları dokuz ana başlık altında toplayan Ayhan, şunları kaydetti: "1-Suruç'ta AFAD tarafından kurulmakta olan çadır kentin kapasitesi ne kadardır? 2-Çadır kentin yapım ihalesi hangi tarihte ve hangi usulle yapıldı? 3-İhale bir bütün olarak mı yoksa parçalı olarak mı yapılmıştır? 4-İhaleye kaç firma başvurmuştur? İhaleye başvuran firmalar hangileridir? 5-Yapılan ihalede özel şartname düzenlenmiş midir? 6-İhalenin toplam bedeli kaç TL'dir? 7-İhaleyi alan firma ya da firmaların AKP ile organik bağının olduğu iddiası doğru mudur? 8-AKP'li bir milletvekili ve bir belediye başkanının da ihaleyi kazanan firmalarla ilişkili olduğu iddiası doğru mudur? 9-Çadır kentte bulunacak olan donatılar nelerdir?"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ayhan, Çadır Kentte Yolsuzluk İddiasını Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement