Ayhan, Erdoğan'ın Urfa'daki Seçim Mitingini Sordu - Son Dakika
Yerel

Ayhan, Erdoğan'ın Urfa'daki Seçim Mitingini Sordu

Ayhan, Erdoğan\'ın Urfa\'daki Seçim Mitingini Sordu

HDP'li Vekil Ayhan, Başbakan Erdoğan'ın Urfa mitinginde kamu imkanlarını kullandığı yönündeki iddiaları soru önergesiyle Meclis'e taşıdı.

20.07.2014 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Şanlıurfa'da düzenlenen cumhurbaşkanlığı mitingini yine Başbakan Erdoğan'a sorarak, diğer adaylarla haksız rekabet oluşup oluşmadığını gündeme getirdi.

Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına verdiği soru önergesinde; "iftar yemeğine hangi kurum tarafından davet edildiniz? Davet eden kurum resmi kurum muydu? İftar yemeğinin masrafları da bu kurum tarafından mı karşılandı? İftar öncesi gerçekleştirdiğiniz mitinge Başbakan sıfatıyla mı yoksa Cumhurbaşkanı adayı sıfatıyla mı katıldınız? Başbakan sıfatı ile bu mitinge katıldıysanız Cumhurbaşkanı logosunun miting alanın da ve ilin muhtelif yerlerine asılmış olmasını nasıl izah edersiniz? Cumhurbaşkanı adayı sıfatı ile mitinge katılmış olmanız durumun da kamu imkânlarının bu miting için seferber edilmiş olması (büyük şehir belediyesi ve valilik gibi kurumlar) YSK'nın Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin usul ve esaslarına uymakta mıdır? Başbakan sıfatıyla cumhurbaşkanı seçimi çalışması yürütmek diğer iki aday karşısında avantajlı duruma düşürmüyor mu?" şeklinde sorular yöneltti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ayhan, Erdoğan'ın Urfa'daki Seçim Mitingini Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement