Ayvacık Açıklarında 58 Mülteci Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Ayvacık Açıklarında 58 Mülteci Yakalandı

Ayvacık Açıklarında 58 Mülteci Yakalandı

Ayvacık açıklarında 58 mülteci yakalandıÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nin 2 mil açığında, lastik botla denize açılan 17'si çocuk, 13'ü kadın toplam 58 mülteci, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

16.09.2016 16:17

Ayvacık açıklarında 58 mülteci yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nin 2 mil açığında, lastik botla denize açılan 17'si çocuk, 13'ü kadın toplam 58 mülteci, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Ayvacık'a bağlı Bademli Köyü sahilinden bu sabah bindikleri lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adasına gitmek için denize açılan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Afganistan ve Filistin uyruklu 58 mülteci, bölgede devriye görevi yürüten TCSG 6 Bot Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Mültecilerin sayısının fazla olması nedeniyle topluluk, bölgeye çağrılan TCSG 84 gemisine alındı. Küçükkuyu Beldesi açıklarına getirilen kaçaklar, SAGET 25 Botu'yla Sahil Güvenlik Komutanlığı rıhtımına taşındı. Mültecilere yiyecek ve içecek ile kuru giysiler dağıtıldı. Mülteciler daha sonra minibüslerle Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvacık Açıklarında 58 Mülteci Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement