Ayvacık'ta Depremin Ara Verdiği Eğitime 3 Köy Daha Ders Zili Çaldı - Son Dakika
Güncel

Ayvacık'ta Depremin Ara Verdiği Eğitime 3 Köy Daha Ders Zili Çaldı

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremin verdiği zarar yüzünden ara verilen eğitime Kösedere, Korubaşı ve Gülpınar köyleri ders zili çaldı.

16.02.2017 15:11  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nde 6 Şubat'ta meydana gelen deprem nedeniyle eğitime ara verilen bazı köylerdeki okullarda bugün ders zili çaldı. Eğitim yapılamayan sadece 1 köy kaldı.

Gülpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Babakale ve Paşaköy ilkokullarında 9 gün sonra tekrar dün eğitime başlanmıştı. Bugün ise Kösedere, Korubaşı ve Gülpınar köylerindeki ilk ve ortaokullarda, Tuzla'da ise ilkokulda eğitime başlandı. Konteyner kurma çalışmalarının devam ettiği Yukarıköy Köy ilkokulunda ise okullar bugün de tatil. Bu köyde yarın eğitim başlayacak. Öte yandan Türk Kızılay'ı, bölgede ortaya çıkan ihtiyaçları gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Konteyner evlerde kalan köylüler çamaşırlarını doğal ortamda kuyudan çektikleri sular, yaktıkları ateşlerde kaynattıkları sular ile leğenlerde yıkayıp, tel örgülere ve ağaç dallarına asarak kurutuyor. Kızılay, bu ihtiyacı gidermek için de Gülpınar, Tuzla ve Yukarıköy'e 3 konteyner çamaşırhane kurmak için çalışma başlattı. İstanbul'dan bölgeye 14 çamaşır makinesi ile 3 kurutma makinesi gönderildi. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra gelecek haftadan itibaren konteyner çamaşırhaneler de hizmete girecek. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvacık'ta Depremin Ara Verdiği Eğitime 3 Köy Daha Ders Zili Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement