Ayvalık Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Çakırca'dan Önemli Uyarı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Çakırca'dan Önemli Uyarı

Ayvalık Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Çakırca\'dan Önemli Uyarı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Melih Çakırca, son günlerde kimliği belirsiz kişi yada kişilerin; ilçedeki oda üyesi işyerlerine telefonla ulaşarak, KOSGEB gibi kurum ve kuruluşlardan hibe kredi kazandıklarını, kredi işlemleri için gerekli evrakları kurye veya kargo ile gönderdiklerini ve işlemlerin başlatılması için kuryeye yada herhangi bir banka şubesine bir miktarda ödeme yapmaları gerektiğine ilişkin söylemlerle esnafları dolandırmaya çalıştıklarını açıklayarak, ilçedeki esnaf ve sanatkarları bu tür sahtekarlıklara karşı uyardı.

02.04.2015 11:14

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Melih Çakırca, son günlerde kimliği belirsiz kişi yada kişilerin; ilçedeki oda üyesi işyerlerine telefonla ulaşarak, KOSGEB gibi kurum ve kuruluşlardan hibe kredi kazandıklarını, kredi işlemleri için gerekli evrakları kurye veya kargo ile gönderdiklerini ve işlemlerin başlatılması için kuryeye yada herhangi bir banka şubesine bir miktarda ödeme yapmaları gerektiğine ilişkin söylemlerle esnafları dolandırmaya çalıştıklarını açıklayarak, ilçedeki esnaf ve sanatkarları bu tür sahtekarlıklara karşı uyardı.

"KOSGEB GİBİ KURUMLAR HİBE PROGRAMLARI YAYINLANDIĞINDA BİLGİLENDİRMELERİ ÜCRETSİZ YAPMAKTADIR"

Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Melih Çakırca muhabirimize yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarların bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olmasını isteyerek, "Bu kimliği meçhul dolandırıcılar; iletişim bilgilerine ulaştıkları esnafımızı telefonla arayarak, 'Devlet desteği kazandınız', 'Hibe desteğinizi aldınız mı?' şeklindeki söylemlerle kandırmaya çalışarak, ikna edebildikleri işyerleri sahiplerine; evraklarını kurye ile göndereceklerini, belli bir ücret karşılığı evraklarını alabileceklerini beyan etmektedir. Esnafımız bilmelidir ki; KOSGEB gibi kurum ve kuruluşların hibe programları yayınlandığında tüm bilgilendirmelerini ücretsiz yapmakta ve esnafımızın başvurusu üzerine gerekli dokümanları herhangi bir ücret talep etmeksizin esnaf ve sanatkarlarımıza iletmektedir" dedi.

EN YAKIN EMNİYET GÜÇLERİNE HABER VERMELERİNİ İSTEDİ

Dolandırıcıların; bir başka metodunun ise; yine aynı kurum hibe dönemlerinde esnafı telefonla arayarak, 'Destek Veriyoruz. Gelin kredinizi alın' şeklinde olduğunu kaydeden Çakırca, bu tür telefonları alan esnaf ve sanatkarlarla, vatandaşların en kısa sürede en yakın emniyet güçlerine durumu haberdar etmeleri gerektiğinin de altını çizdi.

ESNAF VE SANATKARLARA SESLENDİ

Melih Çakırca, esnaf ve sanatkarlara da seslenerek; "Bu şekilde arayan kişilere inanmayın. En yakın KOSGEB şubesine gidin ya da o şubeyi arayarak konu hakkında resmi bilgi alın. Yoksa dolandırıldığını anladığınızda iş işten geçmiş olacaktır. Lütfen dikkatli olun" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Çakırca'dan Önemli Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement