Ayvalık Gümrüğünden Geçen Yıl 183 Bin Giriş Çıkış Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Gümrüğünden Geçen Yıl 183 Bin Giriş Çıkış Yapıldı

Ayvalık’ta bulunan deniz hudut kapısından 2014'te 183 bin kişi, 5 bin 400 de küçük aracın giriş çıkış yaptığı bildirildi.

25.01.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Ege'den Avrupa ülkelerine açılan Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'ndan geçen yıl 183 bin kişi ve 5 bin 400 de küçük aracın giriş çıkış yaptığı bildirildi.

Uludağ Gümrük ve Ticaret Müdürü Hasan Eken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayvalık'ın Kuzey Ege'nin turizm merkezi olmasının yanında Edremit Körfezi ve bölgenin Avrupa'ya açılan kapısı özelliğini taşıdığını söyledi.

İlçedeki deniz hudut kapısından 2014'te 183 bin turistin giriş çıkışının olduğunu belirten Eken, 5 bin 400 de küçük aracın bu kapıdan geçtiğini anlattı.

Bu giriş çıkışların büyük bir bölümünü Yunanistan'ın Midilli (Lesvos) Adası'nda yaşayan Yunan vatandaşların oluşturduğunu dile getiren Eken, şunları kaydetti:

"Mevcut haliyle ekonomik olarak getirisi var ancak yeterli değil. Daha çok giriş çıkışın olması lazım. Midilli Adası 18 kilometre mesafede çok yakın bir komşumuz. Çat kapı şeklinde gelip gidilip daha çok ticaret olması lazım. Giriş çıkışların en az 300 bin seviyesinde olması gerekir. Çünkü biz burada üreten kapasiteye sahibiz. Düz tarım arazilerinden her şey üretebiliyoruz. Bunları pazarlamanız gerekir. Sadece Midilli Adası'na değil Ayvalık olarak diğer Avrupa ülkelerine de ihracat yapmamız gerekir. Gümrükler hizmet birimidir. Elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayvalık Gümrüğünden Geçen Yıl 183 Bin Giriş Çıkış Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement