Ayvalık Hem'in Yılsonu Sergileri Başladı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Hem'in Yılsonu Sergileri Başladı

Ayvalık Hem\'in Yılsonu Sergileri Başladı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan 34 ayrı kursta yapılan binlerce çalışmaya ait eserler, önceki gün açılan sene sonu sergilerinin ilki Küçükköy Mahallesinde vatandaşlarla buluşturuldu.

24.05.2016 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan 34 ayrı kursta yapılan binlerce çalışmaya ait eserler, önceki gün açılan sene sonu sergilerinin ilki Küçükköy Mahallesinde vatandaşlarla buluşturuldu.

Ayvalık Belediyesi'ne ait Küçükköy sapağındaki Cumhuriyet Kültür Merkezi Salonunda açılan serginin açılış kurdelesini Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve kurs eğitmeni Müjgan Köse birlikte keserken, serginin açılışında, Ayvalık İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, HEM Müdürü Ümit Adalıoğlu, HEM Müdür Yardımcıları Yasemin Babalık, Hilmi Özay, HEM bünyesindeki usta öğreticiler ve yüzlerce kursiyer hazır bulundu.

Bu yıl Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan el sanatları, giyim, nakış, gümüş, seramik, yağlı boya, fotoğraf, bağlama gibi 34 farklı branşta; ilçe merkezi başta olmak üzere Altınova, Küçükköy mahallelerinin yanı sıra ilçeye bağlı kırsal mahallelerde yaklaşık 650 kursta yaklaşık 9 bin kursiyerin eğitim gördüğü öğrenildi.

Ayvalık HEM'in Küçükköy'den başlayan sene sonu sergilerinin ilkinde; kursiyerin el emeği, göz nuru dökerek oluşturduğu çalışmaların sergilenirken, gezen Kaymakam Nazlı öncülüğündeki protokol üyeleriyle, vatandaşların çalışmaları büyük bir beğeniyle izlemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ümit Adalıoğlu muhabirimize yaptığı açıklamada, her yıl sayısını bir önceki yıla göre arttırdıkları eğitim kurslarına vatandaşların yoğun ilgi göstererek, kursiyer olduklarını ve kısa sürede eğitim aldıkları branşlarda profesyonelleri aratmayacak seviyeye ulaştıklarını ifade etti.

Binlerce kursiyere eğitim vermenin ise kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu vurgulayan Adalıoğlu, sene sonu sergisinin açılışında kendilerine destek verenlerle, emeği geçenlere de teşekkür etmeyi ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık Hem'in Yılsonu Sergileri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement