Ayvalık- Laleli Adası Köprüsü'nün Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Ayvalık- Laleli Adası Köprüsü'nün Temeli Atıldı

Ayvalık- Laleli Adası Köprüsü\'nün Temeli Atıldı

Balıkesir'in turizm kenti Ayvalık'ı, Lale Adası'na bağlayacak ve 9 milyon 750 bin liraya mal olacak köprünün temeli törenle atıldı.

04.06.2016 19:36

Balıkesir'in turizm kenti Ayvalık'ı, Lale Adası'na bağlayacak ve 9 milyon 750 bin liraya mal olacak köprünün temeli törenle atıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan, mimari projesi internet ortamı üzeriden halk oylamasıyla belirlenen ve bölgenin doğal taş malzemesiyle kaplanacak 'Taş Eksenli' adlı köprünün temeli bugün törenle atıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Ak Partili Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, AKP İl Başkanı İlker Orkan, Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, AK Partili Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü Mustafa Bayram, AKP İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ve vatandaşlar katıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, köprünün ilçe mimarisine uygun olması ve halka sorularak yapılması kadar iç denizdeki sirkülasyonu sağlama açısından da önemli olduğuna değindi. Gençer, "Daha temiz deniz ve temiz doğa için fayda getirecek aynı zamanda buradan Edremit Körfezine çıkacak teknelerin daha hızlı ulaşmasına imkan tanıyacaktır. Sirkülasyonun tek yönlü olması mümkün değil. Dalyan boğazının da derinleştirilmesi gerek. Şu an 4.5 metrede 8 metrede olmalı. Kanalizasyon çalışmaları da bittiği takdirde iç denizi rahat kullanacağız, kirletmeyeceğiz" dedi.

İlçede balık çiftlikleri kurulmak istendiğine dikkat çeken Başkan Gençer, "Ayvalık bir tabiat cenneti, işte böyle büyük yatırımlar yapılıyor. Yalnız bir balık çiftliği yapılıyor. Ayvalık'ta balık çiftliği olmaz. Bakanlığımızdan ve milletvekillerinden isteğimiz kıyılarımızda kirliliğe neden olacak balık çiftliklerini gözden geçirsinler" diye konuştu.

"BORÇLANARAK YAPIYORUZ AMA AYVALIK'A HELAL OLSUN"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da köprünün 73  fora kazık üzerine inşa edileceğini, üzerinde 2 metrelik bisiklet yoluyla 3.3 metrelik 3 ayrı yol olacağını söyledi. Başkan Uğur, "Yaptırdığımız çalışmalarda 6 ay içinde Ayvalık Körfezi'nin suyu tamamen değişiyor. 35 santimetrelik bir medcezir etkisiyle suyu devamlı yenilenen ve Ayvalık'ın bütün sahillerini temizleyerek giden bir akıntı olacak. O zaman inşallah Ayvalık kenarındaki butik otellerde denize girme imkanı olacak. Ayvalık korkmayacak. Boğaz köprüsü bu taş köprü yanında oyuncak. Merak etmeyin onu da yaparız. Sonra boğazın derinleştirilmesi de var. Onu da yaparız. Ayvalık bizim. Biz Ayvalık'ı seviyoruz ve bu bölgemizin turizmin merkezi yapmaya karar verdik. İki aylık turizm değil, 12 ay ziyaret edilecek bir yer halin gelsin. Borçlanarak yapıyoruz ama Ayvalık'a helal olsun" dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesilip dualar edilerek köprü temeli atıldı.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvalık- Laleli Adası Köprüsü'nün Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement