Ayvalık'ta Karanlık Gün - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Karanlık Gün

Ayvalık\'ta Karanlık Gün

Türkiye genelinde önceki gün sabah saatlerinde başlayan elektrik kesintisi yurt genelinde olduğu gibi Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de hayatı olumsuz etkiledi.

01.04.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde önceki gün sabah saatlerinde başlayan elektrik kesintisi yurt genelinde olduğu gibi Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde de hayatı olumsuz etkiledi.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin (TEAŞ) 'sistem arızası' olarak açıkladığı ve saat 10.36'dan itibaren başlayan enerji kesintisi saat 19.30'a kadar sürdü.

Ayvalık'taki enerji kesintisi nedeniyle birçok kurum ve kuruluş; bünyesindeki jeneratörleriyle hizmet vererek, hizmetlerini aksatmadı.

İlçedeki 9 saatlik uzun kesinti nedeniyle jeneratör satışlarının ise zirve yaptığı öğrenilirken, jeneratörlerin yakıtları için ise akaryakıt istasyonları dolup dolup boşaldı.

İlçe merkezindeki esnaf, enerji kesintisi nedeniyle oldukça güç anlar yaşarken, dondurma ve dondurulmuş gıda satışı yapan dükkanlar ise hizmet veremedi.

İlçede bankalar jeneratörlerin yardımıyla bankacılık hizmeti verirken, Ziraat Bankası Ayvalık Şubesi ise kendisine ait binanın tadilatta olması nedeniyle, geçici süreyle hizmet verdiği binada küçük jeneratörlerle sabah saatlerinde hizmetini sürdürürken, jeneratörlerin öğleden sonra yeterli enerji sağlayamaması nedeniyle saat 13.00'den itibaren bankacılık hizmeti veremedi.

İlçedeki kavşaklar ve ana arter üzerindeki sinyalizasyon cihazlarının enerjisi kesintisi nedeniyle çalışmaması sonucunda araç sürücüleri herhangi bir trafik kazasına mahal vermemek için zor anlar yaşadı.

9 saatlik enerji kesintisi nedeniyle ilçe esnafının elektronik terazileri çalışmayınca, tartarak ürün satamadı. Bunun yanı sıra kredi kartı ile alışveriş yapmak isteyenler ise post cihazlarının çalışmaması nedeniyle nakit alışveriş yapmak zorunda kaldı. Cebinde nakit parası olmayanlar ise alışveriş yapamadı.

Sahil bandındaki bir reklam ekranı saatlerce gelmeyen elektrikler nedeniyle hizmet veremedi, firma yetkililerinin zararı büyük oldu.

Bürolarda çalışanlar saatlerce elektriklerin gelmesini bilgisayarları başında uyuklayarak bekledi.

Türkiye genelinde sebebinin yetkililer tarafından net olarak halen daha açıklanamadığı 9 saatlik enerji kesintisi nedeniyle Balıkesir, Edremit menşeli gazetelerle, Ayvalık'ta basılan yerel gazeteler yayınlanamadı.

Vatandaşlar ise enerji kesintisi nedeniyle evlerinde televizyon ve bilgisayarların çalışmaması nedeniyle cadde ve sokaklarda gezintiler yaptı, çay bahçelerinde elektriklerin gelmesini bekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Karanlık Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement