Ayvalık'ta Temad Dünya Astsubaylar Gününü Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Temad Dünya Astsubaylar Gününü Unutmadı

Ayvalık\'ta Temad Dünya Astsubaylar Gününü Unutmadı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Şubesi tarafından ilçe merkezinde düzenlenen törenle 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü kutlandı.

18.10.2015 13:34

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Şubesi tarafından ilçe merkezinde düzenlenen törenle 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü kutlandı.

Sabah saat 10.00'da ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanındaki Aatatürk Anıtı önünde düzenlenen törende dernek şube yönetiminin yanı sıra vatandaşlar da hazır bulundu.

TEMAD Ayvalık Şube Başkanı İsa Aslan tarafından Atatürk Anıtı'na dernek çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı bir ağızdan seslendirildi.

Törende konuşan TEMAD Ayvalık Şube Başkanı İsa Aslan, TEMAD'ın Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapıp, emeklilik ve maluliyet nedenleriyle ayrılan astsubaylar, bunların eşleri ile vefat eden astsubayların dul ve yetimlerinin, sosyal, kültürel ve hukuki ihtiyaçlarını karşılamak, askerlik mesleğine ilişkin ortak anılarını yaşatmak ve dayanışmalarını devam ettirmek amacı ile 16 Haziran 1983 gün ve 2847 sayılı kanun hükümleri uyarınca kamu yararına çalışan dernekler statüsünde kurulduğunu belirtti.

Türkiye'de yaklaşık 100 bin çalışan, 130 bin emekli astsubayın bulunduğunu ifade eden Başkan Aslan, "Aileleri ile birlikte 1 milyon kişiyi bulan bu büyük kitleyi ülkemizde Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği temsil etmektedir. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği olarak misyonumuz Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve inkılapları ile çizdiği yoldan yürümek, camiamızın ve toplumumuzun gelenek, görenek, örf ve adetleri ile insan haklarına saygıdan taviz vermeksizin öncelikle mesleki sorunlarımızın çözümüne katkı sağlamaktır" dedi.

Günümüzde Türkiye genelinde 110 şubeye sahip olan TEMAD'ın 2012 yılında 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü'nü uluslar rası boyutta kutlama kararı aldığını kaydeden İsa Aslan, "Dünyanın ve Türkiye'nin her yerinden meslektaşları ve Türk halkı ile bir araya gelmeyi hedefleyen TEMAD, bu özel günde tüm kesimleri bu etkinlikte buluşturmayı amaçlamaktadır" ifadelerini kutladı.

Konuşmasında törene katılanlara teşekkür eden TEMAD Ayvalık Şube Başkanı İsa Aslan, "Dünya Astsubaylar Günü'nüzü kutlar, şehitlerimize ve vefat etmiş meslektaşlarımıza rahmet, gazilerimize şifa diler saygı ve sevgilerimi sunarım" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Temad Dünya Astsubaylar Gününü Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement