Ayvalık, Uyuşturucuya Savaş Açtı - Son Dakika
Yerel

Ayvalık, Uyuşturucuya Savaş Açtı

Ayvalık, Uyuşturucuya Savaş Açtı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Kent Konseyi Gençlik Meclisi, uyuşturucu kullanımına adeta savaş açtı.

18.01.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Kent Konseyi Gençlik Meclisi, uyuşturucu kullanımına adeta savaş açtı.

İnternet üzerinden sosyal paylaşım siteleri başta olmak üzere, ilçe genelinde hemen hemen her yerde gençleri uyuşturucuya karşı bilinçlendirmeye çalışan Gençlik Meclisi, ailelerin de çocuklarının uyuşturucu müptelası olup olmadığının anlayabilmesi için bilgilendirme çalışmalarını hızlandırdı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Gençlik Meclisi Başkanı Lütfü Kotan, ilçe genelinde sürdürdükleri uyuşturucuyla mücadele çalışması öncesinde, düzenledikleri 1. Ayvalık Gençlik Çalıştayı'nda gençlerin konuya hassasiyetlerini ölçme imkanı buldukları söyledi.

Gençlerin bu konuda son derece duyarlı olmalarına karşın, velilerin uyuşturucuya karşı pek fazla duyarlı olmadıklarını tespit ettiklerini kaydeden Kotan, "Bu yüzden de uyuşturucuyla ilgili büyüklerimizi bilinçlendirme çalışmaları yapmak istedik. Malum büyüklerimiz sosyal medyayla yeni tanıştı ve artık zamanlarının önemli bir bölümünü burada geçiriyor. Bu nedenle ilk etapta sosyal medya üzerinden büyüklerimizin velilerimizin dikkatini çekmek istiyoruz. Bu tür paylaşımların sayısını arttıracağız. Arkasından konu ile ilgili bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Türkiye'deki eğitim sisteminin gençleri adeta birer yarış atına çevirmesinden dolayı gençlerin sosyal hayattan uzaklaştığını savunan Başkan Lütfü Kotan, "Sokaklardaki tehlike boyutunun da yükselmesi ile birlikte aileler çocuklarını dış dünyayla rahatça buluşturmak istemiyor. Gençler yalnızlaşıyor ve tek sığınakları sanal ortam kalıyor. İşte ne oluyorsa burada başlıyor. Bu yüzden de Ayvalık sokaklarında oynayan son gençler olarak biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

Öte yandan Ayvalık Gençlik Meclisi'nin 'Çocuğumun Madde Bağımlısı Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?' başlığıyla sosyal paylaşım sitelerinde büyüklere yönelik yaptıkları bilgilendirmelerde, uyuşturucu kullanan gençlerin, çevresi ve arkadaşları eski önemlerini yitireceği, onlarla eskisi gibi vakit geçirmemeye başlayacağı, hafif uykulu ve yorgun görünebileceği, günlük işlerini yapmakta zorlanacağı, yemek yeme alışkanlıklarının bozulacağı ve en sevdikleri yiyecekleri bile tüketmek istemeyebilecekleri gibi daha sinirli görebileceklerinin altı çizildi.

Çocuklarının çamaşırlarıyla ilgilenmesinin önemine işaret eden Gençlik Meclisi, sosyal paylaşım sitelerindeki uyarılarında bu yöntemin çocukları rahatsız etmeden madde kullanımı ipuçlarının bulunmasına yardım edeceği, kusmuk izleri ile pantolonlarındaki idrar veya ceplerindeki madde kırıntıları birer gösterge olabileceği vurgulandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık, Uyuşturucuya Savaş Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement