Azdavay'da İstiridye Mantarcılığı Başladı - Son Dakika
Yerel

Azdavay'da İstiridye Mantarcılığı Başladı

Azdavay\'da İstiridye Mantarcılığı Başladı

Azdavay Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün desteğiyle Örnek Çiftçi Projesi kapsamında İstiridye Mantarcılığı Projesi hayata geçirildi.

30.04.2014 15:34

Azdavay Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün desteğiyle Örnek Çiftçi Projesi kapsamında İstiridye Mantarcılığı Projesi hayata geçirildi.

Azdavay ilçesine bağlı Gümürtler köyünde Engin Demirci'ye ait mantarcılık tesisi, kurulmasından itibaren 30 gün içerisinde ilk hasadını verdi. Daha önce demonstrasyon çalışmasını İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce yapıldığı projenin, böylece profesyonel olarak ilk adımı da atıldı. İşletmede mevcut olan toplam bin ton komposttan, toplamda 3 hasat yapılacak olup, ilk hasatta 200 kilogram istiridye mantarı alındı. Bu ilk ürün, ilçe halkı ve lokantalarında vatandaşların damak tadına sunuldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ercan Tosunoğlu, projenin her aşamasında işletme sahibine destek olduklarını belirterek, "Az bir maliyetle bu işletmeyi hayata geçirdik. Dolayısıyla her vatandaşın yapabileceği bir çalışma. İşletme sahibi olan Engin Demirci'ye gösterdiği kararlılıktan dolayı ve ilçemize bu projeyi kazandırdığı ve bu alanda istihdam potansiyelinin var olduğunu ilçemize gösterdiği için teşekkür ediyoruz. Bizden projenin her alanında desteğini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Osman Doğramacı'ya bu vesileyle teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız ileriye yönelik devam edecek" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Azdavay'da İstiridye Mantarcılığı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement