Azerbaycan'da Arıcılık Projelerı Devam Edıyor - Son Dakika
Yerel

Azerbaycan'da Arıcılık Projelerı Devam Edıyor

Azerbaycan\'da Arıcılık Projelerı Devam Edıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, “Azerbaycan’da Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi” kapsamında arı kovanı ve arıcılık malzemeleri dağıtılmasının yanında eğitim programları düzenlendi.

07.09.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, " Azerbaycan'da Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi" kapsamında arı kovanı ve arıcılık malzemeleri dağıtılmasının yanında eğitim programları düzenlendi.

TİKA, Azerbaycan'da arıcılığın geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına yönelik hayata geçirilen "Azerbaycan'da Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi" çerçevesinde bin adet arı kovanı dağıtılarak 100 aileye arıcılık işletmelerinin kurulması çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

TİKA tarafından proje çerçevesinde, Güney Bölgelerinde 75 aileye, Şamahı Bölgesi'nde ise 11 engelli kişiye arı kovanı ve malzeme yardımının yapıldığının belirtildiği açıklama şöyle:

"Projenin devamında, Şeki ve Şemkir Bölgelerinde 14 göçmen aileye destek olunması amacıyla, eğitim verilecek, arı kovanı ve malzeme yardımı yapılacak. Ağustos ayı içerisinde Azerbaycan'ın güneyinde İran sınırındaki illerinde yaşayan 80 arıcı adayı için iki ayrı eğitim programı düzenlendi. Eğitimlere katılan ve başarılı olan arıcı adaylarından 75 kişiye arı kovanları ve arı malzemeleri verilmeye başlandı. İlk olarak Astara Bölgesi'nde düzenlenen dağıtım töreninde Lenkeran, Masallı, Yardımlı, Şirvan, Salyan, Celilabad, Lerik ve Astara illerinden 75 kişiye 750 kovan ve arıcılık malzemeleri dağıtıldı. Düzenlenen törene TİKA Bakü Program Koordinatörlüğü ve Azerbaycan Arıcılar Birliği yetkilileri, bölge arıcı birlik başkanları ve eğitime katılarak kovan ve malzeme almaya hak kazanmış arıcılar katıldı. Arı kovanı ve malzemelerine kavuşan arıcılar, sağlanan destek dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'ne ve TİKA'ya teşekkürlerini bildirdiler." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Azerbaycan'da Arıcılık Projelerı Devam Edıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement