Azerbaycan'da Engelli Çocuklar, "Karagöz ve Hacivat"La Eğlendi - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'da Engelli Çocuklar, "Karagöz ve Hacivat"La Eğlendi

Azerbaycan'da, zihinsel ve fiziksel engelli, yetim çocuklar, nevruzu "Hacivat ve Karagöz" ile kutladı.

24.03.2014 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'da, zihinsel ve fiziksel engelli, yetim çocuklar, nevruzu "Hacivat ve Karagöz" ile kutladı.

Başkent Bakü'ye bağlı Saray kasabasında, zihinsel ve fiziksel engelli, yetim çocukların himaye edildiği bakım ve rehabilitasyon merkezinde Nevruz Bayramı kutlama etkinliği düzenlendi.

Milletvekili Genire Paşayeva başkanlığındaki Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlikte, bakıma muhtaç çocuklar doyasıya eğlendi.

Nevruz sofrası ve dağıtılan hediyelerle mutlu olan çocuklara bir sürpriz de Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinden geldi.

Nevruz kutlamaları için Azerbaycan'a davet edilen Eskişehirli gölge oyunu sanatçıları, Azerbaycanlı çocuklar için "Hacivat ve Karagöz" gösterisi sundu.

Milletvekili Paşayeva, ilgiye muhtaç çocuklarla birlikte olmanın bayramları daha anlamlı kıldığını vurgulayarak, "Bugün zihinsel ve fiziksel yetim çocuklarla birlikteyiz. Onlara azıcık da olsa mutluluk verebilirsek ne mutlu bize" diye konuştu.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan, farklı bir ortamda bulunduklarını, kimsesiz, ilgiye muhtaç engelli çocukların yanında olmak istediklerini ifade etti.

Arslan, "Hem bu çocukların bayramını tebrik etmek hem de onları Türkiye olarak bağrımıza basmak istedik. Türkiye'nin farklı bir kültürünü tanısınlar ve iyi vakit geçirsinler  diye Hacivat ve Karagöz oyununu onlara hediye getirdik" dedi. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'da Engelli Çocuklar, 'Karagöz ve Hacivat'La Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement