Azerbaycan Eğitim Heyeti, Celal Bayar Üniversitesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Azerbaycan Eğitim Heyeti, Celal Bayar Üniversitesini Ziyaret Etti

Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova ve beraberindeki heyet, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Ahmet Kemal Çelebi'yi ziyaret etti.

05.02.2015 19:02  Güncelleme: 20:52

Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova ve beraberindeki heyet, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi'yi ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Çelebi, Türkiye Azerbaycan ilişkisini, bir millet iki devlet olarak kabul ettiklerini ifade etti.

Uluslararası kimliğini öne çıkaran bir üniversite olduklarını kaydeden Çelebi, "Bu durumu daha da güçlendirmek istiyoruz. Azerbaycan'lı öğrencilerimizin bizim açımızdan ayrı bir değeri var. Onlara üniversitemizde yükseköğrenim vermeyi çok önemsiyor ve bu kapsamda her türlü desteği, kolaylığı sağlamayı taahhüt ediyoruz" dedi.

Türkiye ile olan ilişkilere çok değer verdiklerini belirten Doç.Dr. Necibe Nesibova ise Türkiye'deki üniversitelerden mezun olan gençlerin Azerbaycan'da her alanda son derece aktif olarak çalıştığını belirterek "Türkiye'deki üniversite eğitiminin, Avrupa'dan ve Amerika'dan eksik olmadığını düşünüyoruz. Ancak eğitim ücretleri konusunda bazı sıkıntılarımız var" dedi.

İlk kez yurtdışında ilk kez sınav yapılacak

Üniversitesi'nin uluslararası ilişkilerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar ise halen üniversitede 500'ün üzerinde yabancı öğrencinin eğitim aldığını, bunlardan 120 kadarının Azeri öğrenci olduğunu söyledi.

Üniversitede uygulanan harç miktarlarının yabancı öğrenciler için de geçerli olduğuna işaret eden Kovancılar, "Bu yıl ilk defa yurtdışında yabancı öğrenci sınavı yapmayı düşünüyoruz. Sınav yapacağımız ilk yer de Azerbaycan olacak. Biz Azeri öğrencilerimizden, onlar da bizim üniversitemizden memnun ve Azerbaycan'dan üniversitemize çok ciddi bir talep var" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Azerbaycan Eğitim Heyeti, Celal Bayar Üniversitesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement