Azerbaycanlı Turistlerin Antalya'ya İlgisi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Azerbaycanlı Turistlerin Antalya'ya İlgisi Sürüyor

Azerbaycanlı turistler, Türkiye'de yaşanan darbe girişimine rağmen Antalya'yı tercih etmeye devam ediyor.

27.07.2016 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycanlı turistler, Türkiye'de yaşanan darbe girişimine rağmen Antalya'yı tercih etmeye devam ediyor.

Azerbaycan Hava Yollarının (AZAL) bu sezon başlattığı Antalya seferleri devam ederken, turistlerin ilgisi yoğun şekilde sürüyor.

AZAL, Türkiye'deki turistik tesisleri incelemeleri için 10 gazeteciyi Antalya'ya gönderdi. Yolcular, yakınları, THY ve AZAL çalışanları tarafından Türk ve Azerbaycan bayrakları eşliğinde coşkuyla uğurlandı.

THY Bakü Müdürü Seyfullah İlyas basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Azerbaycanlıların Türkiye'deki olaylardan fazla etkilenmediklerini, darbe girişime karşı Türk halkının yanında olduklarını söyledi.

Azerbaycanlıların hem manevi olarak hem de Türkiye'ye giderek destek olduklarını belirten İlyas, AZAL'la ortaklaşa 10 gazeteciyi Antalya'ya gönderdiklerini kaydetti. İlyas, bu gazetecilerin Antalya turizm ortamını yerinde göreceklerini ve yapacakları haberlerle tatil için Türkiye'ye gidenlerin herhangi bir problem yaşamadığını anlatacaklarını ifade etti.

Antalya'ya giden turistlerden İlahe Hanefiyeva, "Bir millet, iki devlet" sözlerine atıfta bulunarak yaşananlardan etkilenmediklerini ve çekinmeden Türkiye'ye gittiklerini belirtti.

Naile Mahmudova isimli turist ise, "Biz Türkiye'ye güveniyoruz. Gideceğimiz yerde güvende olacağımızı biliyoruz. Tatile hazırız." dedi.

Kemale Kasımova ise, "Birkaç ülke içerisinden seçim yapmaya çalıştık. Fakat yine Türkiye'yi seçtik. Birtakım olaylara rağmen yine güveniyoruz, içimiz rahat." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycanlı Turistlerin Antalya'ya İlgisi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement