Azeri Heyetten Malatya Büyükşehir Belediyesine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Azeri Heyetten Malatya Büyükşehir Belediyesine Ziyaret

Azerbaycan Milletvekili tarihçi Musa Gasımlı ile sivil toplum kuruluşu yöneticileri Doç. Dr. İrade Aliyeva, Rasim Memmedov ve Samir Orucov, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

24.02.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Milletvekili tarihçi Musa Gasımlı ile sivil toplum kuruluşu yöneticileri Doç. Dr. İrade Aliyeva, Rasim Memmedov ve Samir Orucov, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çakır, İnönü Üniversitesi'ndeki "Türk Dünyası Ermeni Yalanları ve Hocalı Katliamı" konulu program kapsamında kente gelen Azeri heyeti makamında ağırladı.

Burada konuşan Gasımlı, Azerbaycan ile Türkiye'nin bir millet 2 devlet olduğunu belirterek, "Hocalı'da yapılan soykırım göz önünde. Çekilmiş fotoğrafları, kamera kayıtları ve şahitleri var. Bunları dünya bildiği halde susuyor ama 1915 yılında olmayan uydurma, yalan bir Ermeni soykırımını konuşuyorlar. Ermeni yalanlarını ifşa etmek bizim milli görevimizdir. Bunların gelecek nesillere iyi anlatılması gerekmektedir" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin güçlü olmasını istediklerini belirten Gasımlı, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ayağına taşın değmesini istemeyiz. Türkiye bizim kardeşimizdir. Türkiye ne kadar güçlü olursa Azerbaycan da o kadar güçlü olur. Azerbaycan'nın güçlü olması Türkiye'nin güçlü olması demektir. Bazı dış güçler Türkiye'nin güçlü olmasını istemezler ama Azerbaycan istiyor. Türkiye'nin güçlü olmaması için iç karışıklıklar çıkarıyorlar. Türkiye Cumhuriyetinin güçlü olması Türk vatandaşının faydasınadır, Azerbaycan'ın faydasınadır, Türk dünyasının faydasınadır. Türkiye'nin son 10-12 yıldaki kalkınması, bizleri sevindirir, gururlandırır. Türk Devleti daim olsun, Türk Bayrağı daima yüce olsun."

Çakır da ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktararak, Türkiye ve Azerbaycan'ın dost ve kardeş 2 ülke olduğunu ifade etti. Bu dostluk ve kardeşlik duygularının daha pekişmesinin, ileri noktalara taşınmasının hem ekonomik hem de sosyal ve kültürel işbirliği anlamında daha da ileriye götürülmesi gerektiğini belirten Çakır, Türkiye'de son yıllarda istikrarlı bir şekilde ekonomik büyüme gerçekleştiğini, Azerbaycan'ın da son yıllarda güçlendiğini, güçlü bir ekonomik yapıya kavuştuğunu büyük bir memnunlukla takip ettiklerini kaydetti.

Türkiye'nin bölgesinde önemli bir güç olduğunu vurgulayan Çakır, şunları kaydetti:

"Türkiye her zaman haktan ve adaletten yana olmuştur. Soykırımla ilgili olarak tarihçilerin araştırma yapmasını ve gerçekleri ortaya çıkarması gerektiğini savunmuştur. Ancak buna fırsat verilmemiş ve bunun siyasi olarak konuşulmasından yana bir tavır sergilenmiştir. Türkiye her fırsatta soykırımın saçma bir söylem olduğunu dile getiriyor. Her ne kadar ciddiyeti olmasa da buna karşı argümanları ve tarihin gerçeklerini ortaya koymak Türkiye'nin görevidir. Kendi geleceğimizi, dostluklarımızı, kardeşliğimizi daha ileri noktalara götürmek bizim temel hedef ve görevimiz olmalı. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz. Önemli olan dostluktur, kardeşliktir."

Konuşmaların ardından Çakır, Gasımlı'ya kayısı hediye etti, Azerbaycan heyeti de Çakır'a Azerbaycan'a özgü çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Azeri Heyetten Malatya Büyükşehir Belediyesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement