Azeri Vekil: Rehinelerin Serbest Bırakılması, Türkiye'nin Gücünü Bir Kez Daha İspatladı - Son Dakika
Güncel

Azeri Vekil: Rehinelerin Serbest Bırakılması, Türkiye'nin Gücünü Bir Kez Daha İspatladı

Azeri Vekil: Rehinelerin Serbest Bırakılması, Türkiye\'nin Gücünü Bir Kez Daha İspatladı

Azerbaycan milletvekilleri Ganire Paşayeva ve Adil Aliyev IŞİD tarafından rehin tutulan Türkler'in serbest bakılmasıyla ilgili DHA'ya açıklamada bulundu.

21.09.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan milletvekilleri Ganire Paşayeva ve Adil Aliyev IŞİD tarafından rehin tutulan Türkler'in serbest bakılmasıyla ilgili DHA'ya açıklamada bulundu.

Azerbaycan Milletvekili Adil Eliyev, 101 günden bu yana bu sevinçli haberi sadece Türkiye halkının değil, Azerbaycan halkının da merakla beklediğini ifade etti. Eliyev, Merhum Lider Haydar Aliyev'in "Bir Millet İki Devlet" sözlerini hatırlatarak, "Türkiye'nin kederi bizim kederimiz, sevinci ise, bizim sevincimizdir ve burada rehinelerin serbest bırakılması, Türkiye'nin gücünü bir kez daha ispatlamıştır" dedi.

Milletvekili Eliyev konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye'nin istihbarat servisi başarılı operasyon yaparak, Türk diplomatları tahliye etti. Bu Türkiye için çok büyük bir başarıdır. Başbakan Davutoğlu Bakü'deki seferini yarıda bırakarak diplomatları karşılamak için vatanına döndü . Bütün Türk halkını tebrik ediyorum, bu olay bir daha kanıtladı ki, Türkiye Devleti, her zaman kendi halkının yanında."

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kardeş Türk halkının, Azerbaycan halkı her zaman sevinçte de, kederde de yanındadır. Kardeşlerimizin sağ salim vatana dönmesi bizi çok mutlu etti. Türk devletinin süreci çok başarılı bir şekilde yöneterek rehin olarak tutulan kardeşlerimizin burnu bile kanamadan ailelerine kavuşturulması, Türkiye'nin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu bir kez daha ispatladı. İnşallah bir daha bu tür durumlar, acılar tekrarlanmaz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Azeri Vekil: Rehinelerin Serbest Bırakılması, Türkiye'nin Gücünü Bir Kez Daha İspatladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement