B1 Vitaminleri Nedeniyle Yakalanmıştı - Son Dakika
Politika

B1 Vitaminleri Nedeniyle Yakalanmıştı

B1 Vitaminleri Nedeniyle Yakalanmıştı

AP eski milletvekili ve HDP Diyarbakır milletvekili olan Batmanlı Feleknas Uca, TBMM'ye seçilen ilk Ezidi kadın parlamenter oldu.

10.06.2015 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uca da Parlamentoda

Beşiri doğumlu ve Avrupa Parlamentosu (AP) eski milletvekili Feleknas Uca, HDP'nin barajı aşmasıyla birlikte milletvekili oldu.

Başvurusunu Batmanda yapan ancak Diyarbakır'da aday gösterilen Uca, HDP'nin farklı inançlardan gösterdiği adaylardan biriydi.

HDP'nin kadın vekillerinden biri olan Feleknaz Uca doğduğu Beşiri ilçesinden ailesiyle birlikte Avrupa'ya göçmüş Ezidi bir aileden geliyor.

17 Eylül 1976'dan beri Almanya'nın Celle kentinde yaşayan ve yedi kardeşi bulunan Uca, ilk ve ortaokuldan sonra meslek lisesine gitti ve çocuk bakımı konusunda ihtisas yaparak "tıp asistanı" oldu.

1999'da henüz 22 yaşındayken Demokratik Sosyalizm Partisi'nden Avrupa Parlamentosu'na seçilen Uca, 2004'e kadar Parlamento'nun Kültür, Eğitim, Medya ve Fırsat Eşitliği Komitesi'nde çalıştı.

2009'a dek AP milletvekili olan Uca, Avrupa Birliği- Türkiye Karma Parlamento Komisyonu üyeliği de yaptı. Uca, 2012 yılında cezaevlerinde 10 mahkumun başlattığı açlık grevindeki eylemcilere yurtdışından B1 vitaminlerini getirmek isterken, sınır dışı edilmişti.

2005'e kadar dünyadaki tek Ezidi milletvekili olan Feleknaz Uca, 7 Haziran'da HDP'nin barajı aşmasıyla Meclis'e girerek, TBMM'de de bir ilke imza attı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Politika B1 Vitaminleri Nedeniyle Yakalanmıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement