Babalar Günü Onun İçin Gözyaşı Günü - Son Dakika
Yerel

Babalar Günü Onun İçin Gözyaşı Günü

Tunceli'de şehit olan Jandarma Piyade Er Sedat Taştan’ın Çine'de yaşayan babası Ali Taştan,19 yıldır babalar gününü oğlunun mezarı başında geçiriyor.

15.06.2014 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de şehit olan Jandarma Piyade Er Sedat Taştan'ın Çine'de yaşayan babası Ali Taştan, 19 yıldır babalar gününü oğlunun mezarı başında geçiriyor.

8 Nisan 1995 yılında vatani görevinin bitimine 12 ay kala Tunceli'nin Hozat ile Çemişgezek ilçeleri arasında yer alan Ali Boğazı Vadisi'nde operasyon dönüşü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Piyade Er Sedat Taştan'ın  (22) babası Ali Taştan (75) her babalar gününde oğlunun mezarı başına giderek göz yaşı döküyor.

Ali Taştan, son ziyaretinde, Çine mezarlığında yatan oğlunun mezarı başına giderek dua edip, kabristanını temizledikten sonra çam ağacı dikti.

Ali Taştan, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun 1995 yılının 8 Nisan günü Tunceli Hozat ile Çemişgezek ilçeleri arasında kalan Ali Boğazı Vadisi'nde operasyon dönüşü  teröristlerle girilen çatışmada şehit düştüğünü belirterek, "Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Şu milletin içindeki hırsı düşürsün. Allah yardımcımız olsun bu tür durumları Allah kimseye göstermesin. Bunun acısını çeken bilir. Biz evladımızı büyüttük, vatan için gönderdik. Maalesef şehit haberini duyduk. Çok şükür gurur duyuyorum şehit olduğundan dolayı" dedi.

Oğlunun yaşarken her babalar gününde hediyesini alıp elini öptüğünü söyleyen baba Taştan, "Bir anne ve baba bugünlerde evladımı, sevmekle, okşamakla onun gönlünü almakla geçirir. 19 yıldır oğlum babalar gününü kutlayamıyor. Babalar günü benim için hüzün günü, gözyaşı günü" diye konuştu.

Şehit oğlunun acısıyla yaşamaya çalıştıklarını kaydeden Taştan şunları söyledi:

"Her gün acı ıstırap ama tek tesellimiz şehit olması. Fakat evlat acısı nedeniyle ne kadar da olsa içimizde bir ateş yanıyor. Babalar gününde geldim oğlumun şehitliğini suladım, temizledim ve çam ağacı diktim. Oğluma olan sevgimi anlatamıyorum. Oğlumla nasıl hasret gidereyim ben. Ancak mezar taşına sarılarak onu bağrımıza basıyoruz. Herkes evladını bağrına basıyor ama biz mezar taşını bağrımıza basıyoruz.  Bizim tek tesellimiz oğlumuz şehit olması. Bugün hayatta olsa gelir elimizi öper, gönlümüzü alır, bir hatası varsa biz onu affedip hayatta başarılar dilerdik ama şimdi kimsemiz yok."

Baba Ali Taştan oğlunun şehit olduktan sonra fotoğraf albümlerini bakarak bir nebze olsun hasret giderdiğini ifade etti. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Babalar Günü Onun İçin Gözyaşı Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement