Babanın, "Ameliyatlı Kızım Dağa Götürüldü" İddiası - Son Dakika
Yerel

Babanın, "Ameliyatlı Kızım Dağa Götürüldü" İddiası

Babanın, "Ameliyatlı Kızım Dağa Götürüldü" İddiası

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden Diyarbakır'a gelerek, çocuklarının dağa götürüldüğü gerekçesiyle oturma eylemi yapan ailelere destek veren 71 yaşındaki Reşit Koç, ameliyatlı kızının terör örgütünce kaçırıldığını ileri sürdü Koç: "Kızım örgüte götürüldüğünde emaliyat olduğu sol ayağında 6 dikişi vardı"

06.06.2014 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AHMET KAPLAN - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden Diyarbakır'a gelerek, çocuklarının dağa götürüldüğü gerekçesiyle oturma eylemi yapan ailelere destek veren 71 yaşındaki Reşit Koç, ameliyatlı kızının terör örgütünce kaçırıldığı söyledi.

Koç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi karşısındaki refüjde oturma eylemini sürdüren ailelere destek için Şemdinli'den Diyarbakır'a geldi.

Kızını ararken PKK'ya ait 7 kampa gittiğini ama hiç kimsenin kızının yerini söylemediğini belirten Koç, gittiği her kampta yanlış yönlendirildiğini kaydetti.

"Hangi kampa gittiysem bana 'kızın burada değil başka yerdedir', o yere gidiyordum orada da aynı şey söyleniyordu. Hiç kimse bana doğru bir şey söylemedi" diyen Koç, 11 aydır kızından haber alamadığını anlattı.

Koç, şöyle konuştu:

"Kızım gittikten sonra 7 ay boyunca kamp kamp dolaşarak onu aradım. Belirli yerlere arabayla gidiyordum. Sonrasında ise 4-5 saat yürüyordum. Bu yaşlı halimle evlat acısından yürüyordum. Evlat acısı çok büyük bir acıdır. Bu duyguyu bilmeyenler anlayamazlar. Evladımı bulmak için borçlandım. Ben ciğerim için gittim, ama hiç haber alamadım. Çocukları kimseye göstermiyorlar."

"Kızım örgüte götürülürken ayağında 6 dikiş vardı"

Kızının hastalığından dolayı okulu bırakmak zorunda kaldığını bildiren Koç, kızının kulağındaki yara nedeniyle ayda bir hastaneye kontrole gitmesi gerektiğini anlattı.

Çocuğunun ameliyat için Ankara'ya sevk edildiğini belirten baba Koç, şunları söyledi:

"Onu Ankara'ya sevk ettiler. Kızımı orada ameliyat ettirecektim. Ayrıca kızımın her iki ayağında yara vardı. Bir ayağı ameliyat edildi, 6 dikiş atıldı. Kızım örgüte götürülürken ayağında 6 dikiş vardı. Kızıma bu hastalıklarından dolayı daha fazla acıyorum. Doktorlar diğer ayağınında da ameliyat edilmesi gerektiğini, ama önce ameliyatlı olan ayağının iyileşmesi gerektiğini söylediler."

"Bir çift çorap bir de gömleğimi alıp geldim"

"Ben taş duvar ustasıydım. Ama son bir yıldır kızımı aramaya çıktığım için hiç bir iş yapamadım. Şimdi çok mağdur bir durumdayız. Ne yapacağımı bilmiyorum" diyen Koç, eylemdeki anneleri televizyonda izledikten sonra onlara katılmaya karar verdiğini dile getirdi.

Eyleme katılmak için akrabalarından borç para aldığını anlatan Koç, şöyle dedi:

"Maddi durumum da iyi değil burada otelde kalıyorum. Buraya geldiğimde bir çift çorap bir de gömleğimi alıp geldim. Başka da bir şeyim yok. Bunları da kirlendikçe kendim yıkıyorum. Kızımın gidişi bizi perişan etti. Ciğerimiz yanıyor. Evimiz yıkıldı."

-"Kızım gelmezse eşim o yataktan kalkamaz ölecek"

Koç, ellerinden ve akciğerlerinden rahatsız olduğunu, hasta haliyle kızını bulmak için yollara düştüğüne işaret ederek, eşinin kızının kahrından, acısından 6 aydır yataklara düştüğünü ve konuşamadığını aktardı.

Tüm siyasi partilerden ve yetkililerden yardım talep eden Koç, acılarının sona ermesini, çocuklarının geri dönmesini istediklerini bildirdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Babanın, 'Ameliyatlı Kızım Dağa Götürüldü' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement