Babasultan Barajı İçin "Sulama Birliği" Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Babasultan Barajı İçin "Sulama Birliği" Kurulacak

Babasultan Barajı İçin "Sulama Birliği" Kurulacak

Bursa’nın İnegöl ve Yenişehir ilçelerindeki arazileri bol suya kavuşturacak Babasultan Barajı için sulama birliği kurulacağı bildirildi.

26.09.2014 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ve Yenişehir ilçelerindeki arazileri bol suya kavuşturacak Babasultan Barajı için sulama birliği kurulacağı bildirildi.

Barajdaki suyu araziye taşıyacak kapalı boru sistemi çalışmaları yüzde 15 seviyesine geldi. İnegöl'ün 55 bin 500 dönümlük tarım arazilerini sulayacak olan Babasultan Barajı'nın 2015 yılı sonu itibariyle tam kapasite devreye girmesi hedefleniyor. Kapalı sistem sulama ihalesi şartnamesine göre işin bitme tarihi 2017 yılı başında olmasına rağmen, peyderpey faaliyete alınacak olan barajın, sulama çalışmalarının takip edilmesi için 'İnegöl Sulama Birliği' kurulacağı bildirildi.

Babasultan Barajı ile alakalı İnegöl Halk Kütüphanesi salonunda toplantı yapıldı. Toplantıda, çalışmaların tek elden yürütülmesi için birlik kurulmasına karar verildi. 12 mahallede bulunan 4 bin 100 hektar tarım arazisinin barajdan yararlanması için yoğun çalışmalar yapıldığı bildirildi.

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, "Barajın sulayacağı alan toplam arazi 4 bin 100 hektar. Son dönemlerde sulama suyu olayı çok önem arz ediyor. 12 köyün arazisini sulayacak barajın sulama sistemi ile ilgili İnegöl Sulama Birliği'ni ihdas etmek istiyoruz. Barajın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

Sulama sistemi ile alakalı bilgilendirme yapan DSİ Bölge Müdürlüğü İşletme Bakım Şube Müdür vekili Şaban Efe ise, "Babasultan Barajı 2 yıl önce tamamlandı. İki yıldan bu yana su tutuyor. Sulama inşaatı ise 2014 yılında başladı. Halen çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Barajdan Akhisar, Akıncılar, Cerrah, Çeltikçi, Deydinler, Edebey, Hocaköy, İsaören, Karalar, Ortaköy, Şehitler ve Yeniceköy arazilerinin sulanacağını anlatan Efe, "2015 yılında inşaatı tamamlanan kısımlara peyderpey su verilecek. Bunun için sulama birliği kurulmasında fayda var. Birinci etapta sulanacak alan 4 bin 100 hektar. Onun haricinde Ortaköy, Hamamlı ve İnegöl merkeze yakın alanların sulama sistemleri de tamamlandığında, son etaptaki yerler de kurulacak birliğe dahil olacak. Mezit etabı tamamlandı. Mezit kısmı Kurşunlu Baraj'ından sulanacak. Orada bir sıkıntı yok. Sulama birliği kurulması halinde Babasultan sulamasının devrini yaparız. 12 köyden vatandaşlar bir araya gelip birlik kurabilir. Sulama suyu taban fiyatını DSİ belirleyecek" dedi.

Efe, kapalı sulama sistemi inşaatının yüzde 15'lik kısmının tamamlandığını sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Babasultan Barajı İçin 'Sulama Birliği' Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement