Bademli Barajı'nda Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Bademli Barajı'nda Çalışmalar Sürüyor

Bademli Barajı\'nda Çalışmalar Sürüyor

Ödemiş’te Pirinççi Çayı üzerine Devlet Su İşleri tarafından inşa ettirilen Bademli Barajı’nda çalışmalar sürüyor.

24.04.2014 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş'te Pirinççi Çayı üzerine Devlet Su İşleri tarafından inşa ettirilen Bademli Barajı'nda çalışmalar sürüyor.

Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü resmi verilerine göre yüzde 73'lük fiziki gerçekleşmenin sağlandığı Bademli Barajı'nda gövde için çalışmalar sürerken, bir yandan da barajın sulama alanı olan 1050 hektarlık tarım arazisinde sulama kanalları döşeniyor.

5 milyon metreküp su kapasitesine sahip sulama amaçlı baraj ile Bademli, Ovakent, Konaklı ve civarındaki köylerde tarım arazileri sulanacak. Üretici yer altı suyu yerine baraj suyu ile daha az maliyetle üretim yapacak.

SONA YAKLAŞILIYOR

Yaklaşık 12 milyon liralık ihale bedeli ile 2011 yılından bu yana çalışmaların sürdüğü Bademli Barajı'nın 533 metre uzunluğa, 51 metre yüksekliğe sahip merkezi kil çekirdekli, kum çakıl dolgulu gövdesi için hummalı şekilde çalışmalar sürüyor.

Gövde dolgusunun yanı sıra gövdenin ön yüzünde de Devlet Su İşleri'nin imzasının oluşturulması için çalışma başlatıldı. Devlet Su İşleri'nin kısaltması olan DSİ'nin yazımı için kalıplar hazırlanarak beton dökülüyor. DSİ'nin her barajında bulunan bu imzası dev beyaz harflerle Ödemiş ve çevresinden de görülebilecek.

Su tutulması için geri sayımın sürdüğü barajın temeli 2011 yılında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından birlikte atılmıştı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bademli Barajı'nda Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement