BAE'den IŞİD'e Karşı 3 Aşamalı Plan Önerisi - Son Dakika
Güncel

BAE'den IŞİD'e Karşı 3 Aşamalı Plan Önerisi

BAE\'den IŞİD\'e Karşı 3 Aşamalı Plan Önerisi

Dubai Emiri Şeyh Maktum, IŞİD'e askeri müdahaleye ilişkin, "Askeri operasyon, çözümün sadece bir parçası olabilir" dedi.

28.09.2014 20:06  Güncelleme: 20:39

Şeyh Maktum, "Sürdürülebilir kalkınma teröre karşı en uzun soluklu cevaptır" dedi.

IŞİD karşıtı koalisyona destek veren BAE'nin Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid Al Maktum, basına yaptığı açıklamada, IŞİD terör örgütüyle mücadele konusunda 3 aşamalı plan önerisini paylaştı.

IŞİD karşıtı koalisyonun ancak askeri müdahaleyle başarılı olacağını dile getiren Al Maktum, askeri operasyonun, çözümün sadece bir parçası olabileceğini söyledi.

"BÖLGE KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÜÇ AŞAMA GEREKTİRİYOR"

Gelecek on yıl için dünyanın karşı karşıya olduğu "en büyük tehlike" olarak tanımladığı IŞİD'e karşı kurulan koalisyona aktif desteklerini resmen açıkladıklarını hatırlatan Al Maktum, BAE'nin üç aşamalı planını şöyle anlattı:

"Bölgede kalıcı çözüm 3 aşama gerektiriyor. Savaşı kazanmak, zayıf yönetimleri güçlendirmek ve orta seviyeli insanların kalkınmasını sağlamak. İlk olarak karşıt düşüncelerin de dinleneceği toleranslı ve açık fikirli bir ortam oluşturmak gerekiyor. İkinci aşamadaysa yönetimlerin halka karşı desteklenmesi büyük önem taşıyor. Hükümetler, halka hizmeti kaliteli bir şekilde ulaştıracak kurumları acilen tesis etmeli. Son aşamada da Ortadoğu'nun birçok yerinde karşımıza çıkan sorun var: Orta seviyeli insanların kalkınmasının önündeki engelleri aşmak."

"SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA TERÖRE KARŞI EN UZUN SOLUKLU CEVAPTIR"

Özellikle sağlık ve eğitim alanında uzun vadeli projelerin oluşturulmasının önemine dikkati çeken Al Maktum, "Askeri operasyon, çözümün sadece bir parçası olabilir. Sürdürülebilir kalkınma teröre karşı en uzun soluklu cevaptır" değerlendirmesinde bulundu.

Geçen hafta ABD öncülüğünde başlatılan Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyona katıldığını duyuran BAE yönetiminin, Mısır başta olmak üzere Ortadoğu ve Arap ülkelerinde askeri darbeyle başa gelen hükümetlere de finansal destek verdiği biliniyor.

BAE Dışişleri Bakanlığı, Hava Kuvvetleri'nin, IŞİD hedeflerine yönelik saldırılarını başlattığını, operasyonun, IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonla organize halinde gerçekleştiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BAE'den IŞİD'e Karşı 3 Aşamalı Plan Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement