"IŞİD ile Savaşmak, Sünnilere Karşı Bir Tavır Anlamına Gelmiyor" - Son Dakika
Güncel

"IŞİD ile Savaşmak, Sünnilere Karşı Bir Tavır Anlamına Gelmiyor"

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Gargaş, "IŞİD ile savaşmak, Sünnilere karşı bir tavır anlamına gelmiyor." dedi.

17.09.2014 19:17  Güncelleme: 19:30

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Gargaş, BAE'nin IŞİD karşıtı kolalisyona destek verdiğini, IŞİD ile savaşmanın Sünnilere karşı bir tavır anlamına gelmediğini söyledi.

Yerel basına konuşan Gargaş, terörün her şekline karşı kurulan uluslararası koalisyonda BAE'nin de yer aldığını belirtti. BAE'nin terörün kökünü kazımaya kararlı olduğunu ve IŞİD'e karşı yürütülen kampanyaya lojistik destek verdiğini belirten Gargaş, IŞİD'in Sünnileri temsil etmediğini ifade etti.

Gargaş, şunları söyledi:

"IŞİD ile savaşmak Sünni'lere karşıt bir tavır anlamına gelmiyor. Terörle savaşırken hiçbir dış gücün veya mezhep tabanlı oluşumun, mevcut durumdan yararlanmayacağından emin olunmalı. Yemen'den Somali'ye, Libya'dan Kuzey Afrika'ya kadar Arap dünyasının genelini tehdit eden terörle tehlikeli veya ılımlı ayrımı yapılmadan mücadele etmek gerekiyor."

Terörün diğer ülkeler gibi Körfez Arap ülkelerini de yakından tehdit ettiğini savunan Gargaş, "BAE, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) kararlarında da yer aldığı üzere teröre karşı her türlü lojistik desteği sağlayacak. Bölgenin güvenliği, ekonomik ve sosyal yapısını her şeyin üstünde tutuyoruz" dedi.

İsrail'in Gazze'de katlettiği yüzlerce kadın ve çocuğa, uyguladığı baskı ve şiddete de değinen Gargaş, 1967 sınırları geçerli olmak üzere iki devletli bir yapı için Mısır'ın arabuluculuğunu desteklediklerini kaydetti.

Gargaş, KİK üye ülkelerinin Arap ülkelerindeki olaylardan uzak kalabilmesinin yolunun "kutuplaşmalardan uzak kalmak ve başkalarının işlerine karışmamak" olduğunu sözlerine ekledi. - Dubai

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'IŞİD ile Savaşmak, Sünnilere Karşı Bir Tavır Anlamına Gelmiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement