Bağcılar Trafiği Katlı Otopark ile Rahata Erecek - Son Dakika
Yerel

Bağcılar Trafiği Katlı Otopark ile Rahata Erecek

Bağcılar Trafiği Katlı Otopark ile Rahata Erecek

Bağcılar trafiği “Demirkapı Katlı Otopark ve Pazar Yeri Projesi “ ile rahata eriyor.

11.08.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar trafiği "Demirkapı Katlı Otopark ve Pazar Yeri Projesi " ile rahata eriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile hazırlanan otopark, üç katlı olup 343 araç kapasitesine sahip olacak.

İstanbul'un en yoğun nüfuslu ilçelerinden biri olan Bağcılar'da trafik sorununu çözmek amacıyla hazırlanan ulaşım projeleri hayata geçiriliyor. Bu kapsamda yeni bağlantı yolları, alt geçitler, katlı kavşak ve otoparklar inşa edilen ilçede şu ana kadar bin 267 araçlık kapalı otopark hizmete sunuldu. Güneşli, İnönü ve Evren mahallelerinde, Engelliler Sarayı ve Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki otoparklar da Bağcılarlılara hizmet veriyor. İlçedeki araç trafiğini azaltacak projelerden birisinin de Demirkapı Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanıyor. İnşaatına başlanması düşünülen "Demirkapı Katlı Otopark ve Pazar Yeri Projesi" de tamamlanarak hizmete sunulduğunda ilçe sakinlerine nefes aldıracak. Toplam 13 bin 336 metrekarelik bir alana inşa edilmesi düşünülen üç katlı otopark 343 araç kapasiteli olacak. Plana göre inşası düşünülen tesisin teras katında ise 3334 metrekarelik bir alan da pazaryeri olarak kullanılacak. Yine, pazarın kurulmadığı günlerde de bu alan otopark alanı olarak halkın hizmetine tahsis edilecek.

"ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

4 metro, 1 tramvay hattı, otoparklı yeni yaşam alanları ve katlı otoparklarıyla yakın gelecekte trafik meselesini çözüme kavuşturacaklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Ulaşım hizmetleri başta olmak üzere, bölge parkımız için, gençlik merkezimiz için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'a çok teşekkür ediyorum. Kirazlı-Metrokent metro hattı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Yine Mahmutbey- Mecidiyeköy metro hattı sözleşmesi de yüklenici firma ile İBB tarafından imzalandı. Avrupa otobanı ve havaalanı aksı üzerindeki ilçemizde, kentsel dönüşüm ile otopark meselesi çözülmüş olacak, yeşil alanlarımız da Avrupa standartlarına ulaşmış olacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağcılar Trafiği Katlı Otopark ile Rahata Erecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement