Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Tamamlandı

Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Tamamlandı

Şanlıurfa'da Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nce başlatılan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Rehber Öğretmen Eğitimleri sona erdi.

07.05.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı İş Birliği ile Yürütülen TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı) Rehber Öğretmen Eğitimleri sona erdi.

Şanlıurfa'da 26 Mart 2015 tarihinde başlayan TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı) rehber öğretmen eğitimlerinin en sonuncusu Bozova ve Hilvan İlçelerindeki 65 rehber öğretmenin katılımı ile son buldu. Çalışma sonunda yaklaşık 950 rehber öğretmenin eğitildiği belirtildi.

Son olarak Bozova Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen programa Şanlıurfa Yeşilay Şube Muharrem Çelik, Denetleme Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kaya, Okul Müdürü ve yöneticileri katıldı. Buluşmada rehber öğretmenlere seslenen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Başkanı Muharrem Çelik, "Bağımlılıkla mücadele, kendi hayatımız ve çocuklarımızın geleceği için zorunluluk ve inancımızın gereğidir, Yarın bir gün bir öğrencimizin karşımıza bağımlı olarak çıkması durumunda ne hissederiz, vicdanen rahat olabilir miyiz?, Bu gönüllülerden oluşan orduya sizlerde katılın" diye seslendi.

Denetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kaya ise bölgenin hassasiyetine ve toplumsal gerçeklerine dikkat çekerek, "Maalesef ilimizde bağımlılar gizlenmekte ve şeref meselesi olarak görülmektedir. Bu durum sorunların pek de istemediğimiz geleneksel yöntemlerle çözüm aranmasına neden olmaktadır" dedi.

Eğitim programlarının ardından Şanlıurfa Yeşilay Şubesi, katılımcılara kokteyl verdi. Ayrıca kursiyerlere TBM kitap, afiş ve broşürleri dağıtıldı. Programla Şanlıurfa'nın tüm ilçelerindeki TBM Eğitimleri tamamlanmış oldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement