Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Sürüyor

Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Sürüyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, bağımlılıkla mücadele çalışmalarını Birecik ve Halfeti'de sürdürdü.

23.04.2015 11:02

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesi olan Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim (TBM) Uygulaması Şanlıurfa'da 6 ilçenin ardından bu kez Birecik Ve Halfeti'de başladı.

Urfa Yeşilay Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Uygulaması çalışması 6 ilçenin ardından Birecik'te 80 ve Halfeti'de ise 40 rehber öğretmenin katılımı ile başladı.

Programın açılışına; Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Akbaş ve şube yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, ilçe milli eğitim müdürlüğü şube müdürleri, eğitim uzmanları, okul yöneticileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yeşilay Şanlıurfa Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akbaş, Yeşilay'ın tarihini, misyonunu, vizyonunu, ve TBM'nin önemini anlattı. Abaş, eğitim programı ile sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji gibi çeşitli bağımlılıklarla ilgili olarak başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun genelinde farkındalığın arttırılması ve bu maddelerin kullanımının bilgi ve bilinçle önüne geçilmesi hedeflediğini belirtti.

Akbaş daha sonra öğretmenlere hitaben, "Siz ne kadar gönüllü ve istekli çalışırsanız, o kadar başarılı olursunuz. Ne kadar başarılı olursanız emin olun ki ilimiz ve ülkemiz o kadar huzurlu ve mutlu olur" diye seslendi.

Konuşmasında Akbaş şunları söyledi: "Gayemiz, ülkemizde ahlâkî ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde; içki ve uyuşturucu madde tüketimini, devlet organları ile iş ve gönül birliği yaparak, asgarîye indirmektir. Bununla birlikte başta uyuşturucu çeşitleri olmak üzere bütün çirkin ve zararlı alışkanlıklara zemin hazırlayan "Uyuşturucu Kültürüne" cephe almaktır."

BİLGİN: BU SORUNU HEP BİRLİKTE AŞMALIYIZ

Akbaş'ın ardından bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü temsilen Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Abdulkadir Bilgin ise "Bağımlılığın ciddiyetinin farkındayız. RAM olarak elimizden ne gelirse yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Ayrıca da koordinatör arkadaşımızın ilçemizde olması çok güzel, aynı konuda farklı projelerimiz olacak" dedi.

Birecik ve Halfeti 'de 3 gün sürecek eğitimin ilk günü açılış konuşmalarının ardından grup eğitimleriyle tamamlandı.

Formatör eğitimciler İbrahim Fırtına, Erol Yaşar, Bozan Doğan, Melek Altuğ Güneş'insunumlarının ardından Yeşilay Şanlıurfa Şubesi tarafından kursiyerlere ikramda bulunuldu. Ayrıca öğretmenlere TBM afiş, broşür ve kitapları dağıtıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement