Bağımsız Denetçi Eğitim Programının Üçüncü Etabı Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Bağımsız Denetçi Eğitim Programının Üçüncü Etabı Devam Ediyor

Bağımsız Denetçi Eğitim Programının Üçüncü Etabı Devam Ediyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesince hayata geçirilen 'Bağımsız Denetçi Eğitim Programı'nın üçüncü etabı Bodrum Asarlık Beach Hotel'de...

23.09.2013 15:30

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesince hayata geçirilen 'Bağımsız Denetçi Eğitim Programı'nın üçüncü etabı Bodrum Asarlık Beach Hotel'de Yrd. Doç. Dr. Alper Erserim tarafından gerçekleştirilen Muhasebe Standartları dersi ile devam ediyor.

2 yeminli mali müşavir ve 21 mali müşavirden oluşan katılımcı grubuyla Doç Dr. Yavuz Çiftçi'nin verdiği, "Denetim" dersi ile başlayan program, Yrd. Doç. Dr. Alper Erserim tarafından verilen "Muhasebe Standartları" dersi ile sürüyor.

Bodrum'daki eğitimin tamamlanmasına bir hafta sonu kalırken, Marmaris ve Fethiye'den sonra Bodrum grubundaki adayların da eğitimleri başarı ile tamamlamaları bekleniyor. www.kgk.mu.edu.tr web adresine yapılan başvuruları değerlendiren üniversite yetkilileri, 27 Eylül'de Marmaris'te ikinci bir grup açılacağını ve kayıtların devam ettiği bilgisini verdi. Fethiye ve Bodrum'daki meslek mensuplarından ikinci bir grup için kayıtlar aldıklarını belirten yetkililer Muğla merkez için hala yeterli kayda ulaşamadıklarını bildirdi.

KGK'nın web sitesindeki bilgilere göre, 23 Eylül 2013 tarihi itibariyle ülke çapında geçiş dönemi eğitimlerini tamamlayarak yetki alan serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavir sayısının Bin 378, yetki işlemleri devam eden meslek mensubu sayısının ise 545 kişi olduğu açıklandı. Süreci devam eden veya tamamlayıp sisteme henüz kaydolmamış olan meslek mensuplarının sayısı ise henüz bilinmiyor.

Geçiş dönemi ile ilgili kayıtlarının devam ettiğini söyleyen MSKÜ yetkilileri Kasım ayına doğru bir yoğunluk yaşanacağını, eğitimlerin tam kapasite ile sürdürüleceğini beklediklerini ifade ediyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağımsız Denetçi Eğitim Programının Üçüncü Etabı Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement