Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar: Çalışan Kadınların Çocukları Allah'a Emanet - Son Dakika
Güncel

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar: Çalışan Kadınların Çocukları Allah'a Emanet

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, kamu ve özel sektörde çalışan kadınların yaşadıkları kreş sorununa dikkat çekti.

30.05.2014 15:47

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, kamu ve özel sektörde çalışan kadınların yaşadıkları kreş sorununa dikkat çekti. Türkiye'de aylık kreş ücretlerinin 400 lira ile 2 bin lira arasında değiştiğini ifade eden Bayraktar, bu ücreti karşılayamayan çoğu ailenin mağdur olduğunu söyledi. Bayraktar, "Hükümet bu konuda uyguladığı politikalarla çocuklar ve ailelerinden ziyade ekonomi ve bütçeyi düşünüyor. Çocuğunu maddi olanaksızlıklar nedeniyle bir kreşe emanet edemeyen çoğu aile ise çocuğunu Allah'a emanet ederek işine gidiyor" diye konuştu.

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar yaptığı açıklamada, hükümetin "3 çocuk teşviki" kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde hazırladığı ve Meclis'e sunulan torba yasayı değerlendirdi.

-"PAKET ÇOCUKLARI DEĞİL EKONOMİYİ DÜŞÜNÜYOR"-

Pakette daha çok özel sektörde çalışanları ilgilendiren düzenlemelere yer verildiğine dikkat çeken Bayraktar, yapılması planlanan düzenlemelerin daha çok ekonomik boyutuyla ele alındığını, anne ve çocukların geri plana itildiğini söyledi. "Pakette yer alan düzenlemeler çalışanların çocuklarından ziyade hükümetin ekonomik çıkarlarını gözetiyor" diyen Bayraktar, pakette öngörülen şehir merkezlerinde düşük ücretli kreş açacak olan kadınlara "faizsiz kredi" veya "düşük faizli kredi" imkanı, özel şirketlerin kreş harcamalarının tamamını "gider" olarak gösterebilmesine olanak sağlayacak düzenlemelerin ise yeterli olmayacağını söyledi.

-YASA "150 ÇALIŞAN" OLARAK DEĞİŞMELİ-

Bayraktar, Aile, Kalkınma ve Sağlık Bakanlıklarının Türkiye genelindeki kreşlerin durumlarına yönelik incelemesinde, kreş fiyatlarının oldukça yüksek olduğunun saptandığını ve aylık kreş fiyatlarının çocuk başına 400 lira ile 2 bin lira arasında değiştiğinin tespit edildiğini söyledi.

Çalışan kadınların kreş sorununu çözmek için, mevcut yasada 150 ve daha üstü kadın çalışanı bulunan resmi ve özel kurumların kreş hizmeti sunma yükümlülüğü bulunduğunu ifade eden Bayraktar, yasada kadın-erkek ayrımı gözetilmeksizin "150 çalışanı olan" şeklinde düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Bayraktar, kamu kurumlarında kamu hizmetlerinin ödeneklerinin sınırlandırılması ve sosyal tesislere ilişkin düzenlemeler nedeniyle kreş sayısının hızla düşüş gösterdiğine işaret ederek, hükümetin biran önce gerekli düzenlemeleri yaparak çalışan annelerin kreş sorununun çözülmesini istedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar: Çalışan Kadınların Çocukları Allah'a Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement