Bahçeşehir Kolejinde Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Bahçeşehir Kolejinde Yangın Tatbikatı

Bahçeşehir Kolejinde Yangın Tatbikatı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Bahçeşehir Koleji “Sivil Savunma Haftası” nedeniyle okulda yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

04.03.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Bahçeşehir Koleji "Sivil Savunma Haftası" nedeniyle okulda yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat, sirenlerin çalması ile başlarken gerçeğini aratmadı.

Öğrenciler, okuldan yapılan planlamaya göre tahliye edildi. Tatbikat için yapılan canlandırmaya göre okulun içerisinde yaralı olarak mahsur kalan öğrenciler sivil savunma kulübünde görevli arkadaşları tarafından sedye yardımı ile kurtarıldı. Öğrenciler, 1 dakika 48 saniye gibi kısa sürede okuldan tahliye edilirken temsili olarak ikinci katta mahsur kalan bir öğrenci, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Burhaniye İtfaiyesi ekipleri tarafından kurtarıldı. Tatbikat başarı ile tamamlandı. Programın son bölümünde yakılan bir ateş, öğrenciler tarafından yangın tüpleri kullanılarak söndürüldü. Bahçeşehir Koleji öğrencileri bu tatbikatla gerçek bir yangın sırasında nasıl davranmaları gerektiğini ve kendilerini neler beklediğini yaşayarak öğrenmiş oldu. Okul Müdürü Semra Talay, tatbikatta görev alan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bahçeşehir Kolejinde Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement