Bahriye Üçok'un Vefatının 25. Yılı - Son Dakika
Politika

Bahriye Üçok'un Vefatının 25. Yılı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hain bir plan sonucu yitirilen Bahriye Üçok'u saygı ve minnetle andığını, Üçok ve onun gibi çağdaş bir Türkiye ideali için canını ortaya koyan tüm demokrasi şehitlerine rahmet dilediğini bildirdi.

06.10.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hain bir plan sonucu yitirilen Bahriye Üçok'u saygı ve minnetle andığını, Üçok ve onun gibi çağdaş bir Türkiye ideali için canını ortaya koyan tüm demokrasi şehitlerine rahmet dilediğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, SHP Parti Meclisi Üyesi, eski Milletvekili ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok'un, 25. ölüm yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Üçok'un, 6 Ekim 1990'da evine gönderilen bombalı paketle katledildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, mesajında, şunları kaydetti:

"Hayatını, 'Benim hayatım, tamamıyla mücadeledir' diye tanımlayan Üçok, aldığı tüm tehditlere rağmen doğru bildiği yolda; Cumhuriyet devrimlerini, Atatürk ilkelerini savunmayı temel görev bilerek yürüdü. Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıma mücadelesini kararlılıkla taşıyan isimlerden olan Üçok, ülkemize kazandırdıkları ile yaşamaya devam etmektedir. Hain bir plan sonucu yitirdiğimiz Bahriye Üçok'u saygı ve minnetle anıyor, O ve onun gibi çağdaş bir Türkiye ideali için canını dahi ortaya koyan tüm demokrasi şehitlerine rahmet diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bahriye Üçok'un Vefatının 25. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement