Bakan Avcı: Kazan'da Demokrasi Şehitleri İçin Müze Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı: Kazan'da Demokrasi Şehitleri İçin Müze Kurulacak

Bakan Avcı: Kazan\'da Demokrasi Şehitleri İçin Müze Kurulacak

Bakan Avcı: Kazan'da demokrasi şehitleri için müze kurulacakKÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe kalkışmasına ellerinde bayraklarla karşı duran ve yaşamlarını yitiren demokrasi şehitlerinin hatırasını yaşatmak ve onların demokrasi mücadelesini gelecek kuşaklara aktarmak üzere Kazan'da bir müze ve kültür merkezi kuracaklarını söyledi.

02.08.2016 14:18

Bakan Avcı: Kazan'da demokrasi şehitleri için müze kurulacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe kalkışmasına ellerinde bayraklarla karşı duran ve yaşamlarını yitiren demokrasi şehitlerinin hatırasını yaşatmak ve onların demokrasi mücadelesini gelecek kuşaklara aktarmak üzere Kazan'da bir müze ve kültür merkezi kuracaklarını söyledi.

Ankara'nın Kazan ilçesinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Avcı, yaptığı konuşmada çocukların bugünleri hayal meyal hatırlayacaklarını ancak büyüdüklerinde ebeveynleriyle iftihar edeceklerini, darbe girişimini önleyenlerin Türk tarihine isimlerini altın harflerle yazdırdığını belirterek, 'Darbe girişimi akşamı sadece Türkiye'yi bölmek isteyenlere karşı değil, Türkiye'yi işgal etmek isteyen yabancı güçlere karşı da mücadele ettiniz. Neyle ' Elinizde silah var mıydı? Tank, top, tabanca, tüfek, var mıydı? Yoktu. Onun için bu gerçekten, dünya tarihinde altın sayfalara yazılacak bir destandır. Bunu unutturmamamız lazım. Çocuklarımız bugünleri hayal meyal hatırlayacaklar ama büyüdükleri zaman, kendilerine bu yaşananlar anlatıldığı zaman, bunları tarih kitaplarında okudukları zaman, babalarıyla, abileriyle, anneleriyle, dedeleriyle iftihar edecekler. 'Benim abim de o gece oradaydı. Benim annem de, babam da, dedem de, dayım da, amcam da o gece Kazan'daydı? diye iftihar edecekler? dedi.

"MÜZE SÖZÜ"

Bakan Avcı, Kazan'a demokrasi şehitlerinin yaşatılacağı bir müze açılacağını ifade ederek, 'Kazan'da o gece olup bitenleri fotoğraflarıyla, belgeselleriyle sürekli çocuklarımıza gençlerimize yaşatacak, hatırlatacak, şehitlerimizin hatırasını her daim diri tutacak, gazilerimizin hatırasını çocuklarımıza aktaracak, gençlerimize aktaracak yaşayan bir müzeyi açacağızö diye konuştu.

"KAZAN SİVİL GÖRÜNÜMLÜ YAPILARLA CANLANACAK"

Bir gazetecinin 'Milli Savunma Üniversitesi'nin Kazan'da kurulması söz konusu mu" sorusuna ise Bakan Avcı, şu yanıtı verdi: "Zannediyorum Ankara merkezli veya İstanbul merkezli fakülteler olacak harp okulları ve üniversitelerin alt birimleri olarak tasarlandığı için buranın askeri amaçlarla değil daha sivil yapılar ve amaçlar için kullanılmasının uygun olacağını zaten Başbakanımız da ziyareti sırasında Kazan'a geldiğinde vurgulamıştı biliyorsunuz. Burası uygun bir şekilde daha sivil bir görünümlü ama yine Kazan'a inşallah canlılık getirecek büyük bir rekreasyon ve başka yapılarla desteklenen bir ünite olarak değerlendirilecektir."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Hasan POLAT/ KAZAN, (Ankara) (DHA)-

(Tür: Ankara)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Avcı: Kazan'da Demokrasi Şehitleri İçin Müze Kurulacak - Son Dakika


Advertisement