Bakan Avcı: "Kültür Mirası Tarihteki En Büyük Tehditle Karşı Karşıya" - Son Dakika
Dünya

Bakan Avcı: "Kültür Mirası Tarihteki En Büyük Tehditle Karşı Karşıya"

Bakan Avcı: "Kültür Mirası Tarihteki En Büyük Tehditle Karşı Karşıya"

UNESCO 38. Genel Konferansı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şiddet yanlısı aşırıcılığın şeytani güçleri tarafından yok olma tehlikesine maruz bırakılan evrensel medeniyet mirasının korunması gerektiğini kaydederek, “Kültür mirası tarihteki en büyük tehditle karşı karşıya” dedi.

06.11.2015 15:19

UNESCO 38. Genel Konferansı'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şiddet yanlısı aşırıcılığın şeytani güçleri tarafından yok olma tehlikesine maruz bırakılan evrensel medeniyet mirasının korunması gerektiğini kaydederek, "Kültür mirası tarihteki en büyük tehditle karşı karşıya" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Paris'te, UNESCO 38. Genel Konferansı'na katıldı. Avcı, konferansta gerçekleştirdiği konuşmasında "UNESCO kültür alanında önemli bir dönüm noktasında. Kültür mirası tarihteki en büyük tehditle karşı karşıya. Şiddet yanlısı aşırıcılığın şeytani güçleri tarafından yok olma tehlikesine maruz bırakılan evrensel medeniyet mirasını korumamız büyük önem taşıyor. Dünya Miras Komitesi Başkanı sıfatıyla da, 10-20 Temmuz 2016 tarihlerinde İstanbul'da ev sahipliğini yapacağımız 40. oturumda bu konularda sonuç odaklı çalışmalar yürütmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin UNESCO'yu karşılıklı hoşgörü ve anlayış evi olarak gördüğünü kaydeden Avcı, "Bu evle alınan kararların uygulanmasının yoluyla çözüm arayışlarını kolaylaştırılacak şekilde hayata geçirilmesi için şimdi zaman müsaittir, yarın çok geç olacaktır. Bir diğer önemli meselemiz çığ gibi büyüyen göç krizidir. Türkiye krizin başından bu yana izlediği açık kapı politikası neticesinde bugün 2 milyonu aşkın Suriyelinin topraklarına sığınmasına imkan sağlamıştır. Türkiye beşeri sorumluluk ve vecibelerini yerine getirmekten gurur duymaktadır. Türkiye, Yürütme Kurulu'na 2017-2021 dönemi için adaylığını koymuştur. Ulusal gelişim ve ihtiyaçlardan edindiğimiz birikim ve deneyimlerimizle UNESCO'ya nitelikli entelektüel katkılarda bulunabileceğimize, bölgesel ve küresel işbirliği motivasyonumuzu sağladığı artı değerle örgüte ivme kazandıracağımıza inanıyoruz. Bizi destekleyeceğinizi umuyor ve size güveniyoruz" ifadelerini kullandı. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bakan Avcı: 'Kültür Mirası Tarihteki En Büyük Tehditle Karşı Karşıya' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement