Bakan Çelik'ten CHP'nin Vaatlerine 'Göçmen Kayığı' Benzetmesi - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik'ten CHP'nin Vaatlerine 'Göçmen Kayığı' Benzetmesi

Bakan Çelik\'ten CHP\'nin Vaatlerine \'Göçmen Kayığı\' Benzetmesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP’nin seçim vaatlerine ilişkin olarak, “Bu kayığa binecek kimse yok. Bu kayık aynen şu batan kaçak göçmenleri taşıyan kayık gibi bir şey. Türkiye’de bir kesimi memnun etmek mesele değil” değerlendirmesinde bulundu.

21.04.2015 21:48

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP'nin seçim vaatlerine ilişkin olarak, "Bu kayığa binecek kimse yok. Bu kayık aynen şu batan kaçak göçmenleri taşıyan kayık gibi bir şey. Türkiye'de bir kesimi memnun etmek mesele değil" değerlendirmesinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ensar Vakfı'nda "Sosyal Güvenlik ve Çalışma Hayatı" konferansına konuşmacı olarak katıldı. Çelik, CHP'nin ekonomi ağırlıklı seçim vaatlerine ilişkin olarak, "İnanın bu açıkladıkları programı ciddiye bile almamak gerekiyor. En çok hitap ettiği kesimlerin ciddiye almaması gerekiyor. Bu emekli maaşlarının kesilmesi anlamına gelen bir yaklaşımdır. Biz 100 lira verirken emekliye verdiğimiz 4 kat trilyondu. Bunun karşılığını biz bulduk da veriyoruz. Şimdi siz iki maaş bin 500 liradan da aşağı olmayacak şekilde ikramiye derken 32 kat trilyonu bulan rakamdan bahsediyorsunuz. Yalnızca 2015 yılı içerisinde. AK Parti'nin hazırladığı 130 milyarlık hazine bütçesi var. Oradan verebilirsiniz. Verirsiniz de ne olacak 2016? Türkiye ne kadar mücadelenin sonunda tek haneli enflasyonlara geldi, faizleri tek haneye çekti. Bu kayığa binecek kimse yok. Bu kayık aynen şu batan kaçak göçmenleri taşıyan kayık gibi bir şey. Türkiye'de bir kesimi memnun etmek mesele değil" dedi.

Yaklaşan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı konusuna değinen Çelik, "Biz 1 Mayıs'ı tatil ettik. Buna gerekçe bulamayanlar '1 Mayıs'ı bir yerde kutlayacağız' diyor. Yüz yerde kutlayın. Bir yerde kutlayacağız diyorlar. Amaç sorun çıkartmak. Amaç 1 Mayıs'ta işçinin sorunlarını konuşmaktır. En büyük meydanlarda konuşması gerekiyor işçilerin. Bu sorunların çözüm önerileriyle ilgili teklifler sunmaktır. Yer kavgasından dolayı esas konu o gün karmakarışık hale geliyor" diye konuştu.

Bakan Çelik, son olarak, 7 Haziran'da Bakanlık görevinden ayrıldığında vicdanen en çok rahat edeceği konunun, her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiği iş kazalarıyla ilgili mevzuat eksikliğini tamamlamanın huzuru içerisinde olacağını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik'ten CHP'nin Vaatlerine 'Göçmen Kayığı' Benzetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement