Bakan Elitaş, Köln Mobilya Fuarındaki Türk Firmaları Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Elitaş, Köln Mobilya Fuarındaki Türk Firmaları Ziyaret Etti

Almanya'nın Köln kentinde devam eden 'IMM Köln Mobilya Fuarı'nda Türk firmaları ziyaret eden Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Geçen sene başlattığımız, Türkiye markasının oluşmasıyla ilgili yaptığımız çalışmaların sonucu olarak bugün iyi bir noktaya doğru geldik" dedi.

21.01.2016 09:44

Almanya'nın Köln kentinde devam eden 'IMM Köln Mobilya Fuarı'nda Türk firmaları ziyaret eden Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Geçen sene başlattığımız, Türkiye markasının oluşmasıyla ilgili yaptığımız çalışmaların sonucu olarak bugün iyi bir noktaya doğru geldik" dedi.

"Biz Türkiye markasını dünyaya tanıtmak istiyoruz" şeklinde konuşan Bakan Elitaş, 'Turkey discover to potential' sloganıyla yürüttükleri tanıtım çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, "Bugün Almanya'da önceki gün İngiltere'de aldığımız yansımaların çok olumlu olduğunu görüyorum. Artık 'Made in Turkey' yazılı ürünler bir üst sınıfa hitap edebilecek durumda. Bunun da ilk örneklerinden birisini burada, Almanya'da Köln fuarında görüyorum ve gerçekten mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

Türk firmaları ziyaret edip firma sahiplerine sertifika veren Bakan Elitaş, fuardaki Türk firmaları hakkında bilgi vererek, "Burada 24 firmamız var, 24 firmamızın 11'i grup olarak gelmiş, 13'ü bireysel olarak gelmiş. Bundan sonraki süreçte hepsinin grup olarak geleceğini tahmin ediyorum çünkü fuar katılımlarına Ekonomi Bakanlığı'nın Türkiye Cumhuriyeti devletinin katkıları var. Fuara katılan firmaların bu katkılardan faydalanabilmeleri için birlikte gelebilmelerinin doğru olduğunu düşünüyorum. İnşallah hayırlı pazarlar olur, iyi alışverişler olur, görüyorum ki fuar katılımcılarının yüzü gülüyor, inşallah iyi sonuçlar elde edecekler" diye belirtti.

Almanya'ya yaptıkları ziyareti de değerlendiren Bakan Elitaş, Türk iş adamlarıyla bir araya geldiklerini ve onların sorunlarını dinleyip Türkiye'de yatırım yapmaya davet ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Türkiye'de üretilen malların Türkiye'den Almanya'ya ihracatı konusunda yapmaları gerekeni, Türkiye'deki en son teşvik unsurlarının ve yatırım ortamının iyileştirilmesi ile ilgili alınan kararları onlarla paylaştık. Arkadaşlarımızdan aldığımız bilgi doğrultusunda bugün Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Ekonomi Bakanı ile bir görüşmede bulunduk. Ona da dün akşam iş adamlarımızdan aldığımız bilgileri ifade ettik. NRW Eyaleti Bakanı bu senenin sonlarına doğru Türkiye'yi ziyaret edecekler. Orada da yeni bir görüşme imkanı bulmuş olacağız. Ümit ediyorum ki iki ülke arasındaki dostluk ticari faaliyetlerle biraz daha üst noktaya doğru gelip taçlandırılır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Elitaş, Köln Mobilya Fuarındaki Türk Firmaları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement