Bakan Elvan, Dolayoba Spor Kompleksi Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Elvan, Dolayoba Spor Kompleksi Açılış Törenine Katıldı

Bakan Elvan, Dolayoba Spor Kompleksi Açılış Törenine Katıldı

İSTANBUL (İHA) – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Türkiye’nin gelişmesinden, büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olanlar var. İşte 30 Mart’ta hepiniz dimdik ayakta olacaksınız ki ve bizi güçlü şekilde destekleyeceksiniz ki bu Türkiye’ye karşı mücadele edenlere gereken cevabı hep birlikte verelim” dedi.

03.03.2014 20:14

İSTANBUL (İHA) – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, " Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olanlar var. İşte 30 Mart'ta hepiniz dimdik ayakta olacaksınız ki ve bizi güçlü şekilde destekleyeceksiniz ki bu Türkiye'ye karşı mücadele edenlere gereken cevabı hep birlikte verelim" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Pendik Belediyesi Dolayoba Spor Kompleksi açılış törenine katıldı. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Elvan, bazı kesimlerin gelişen Türkiye'den rahatsızlık duyduğunu ve buna karşın farklı yol ve yöntemlere başvurulduğunu ifade etti. Bakan Elvan, "Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olanlar var. İşte 30 Mart'ta hepiniz dimdik ayakta olacaksınız ki ve bizi güçlü şekilde destekleyeceksiniz ki bu Türkiye'ye karşı mücadele edenlere gereken cevabı hep birlikte verelim. Milli iradeden rahatsız olanlar, milli iradeden bir şey sağlayamayacağını düşünenler artık başka yol ve yöntemlere başvurmaya başladılar. Çünkü sizlere güvenmiyorlar, sizlerle bütünleşemiyorlar. Sizlerin sorunlarını sorun olarak görmüyorlar. Onların farklı bir dünyalara var. Onları hayali onların düşünceleri, vesayet altında olan bir Türkiye'dir. Halkın istediği, halkın arzuladığı bir Türkiye değil ama vesayet altında bir Türkiye" dedi.

Elvan, "Hatırlayınız 2000'li yılların başlarını. Türkiye 1 milyar dolar borç alabilmek için kapı kapı dalaşıyor. İMF ne talimat verirse onu yapmak zorundaydı. Biz ülkeyi o dönemde ekonomik açıdan da, siyasi açıdan da kendimiz yönetmiyorduk, birileri Türkiye'yi yönetiyordu. Sizinle bütünleştik, sizinle kaynaştık ve gerçek anlamda sizin milli iradenin hükümeti olduk. 30 Mart'ta hepimiz bir bütün olarak bu ülkeyi seviyorsak, bu ülkenin insanlarını seviyorsak, biz bu ülkemizi güçlendirmek, büyütmek istiyorsak Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan'a destek vereceksiniz" dedi.

"Yeni projeleri hayata geçirmek isteyen bir iktidar var" diyen Bakan Elvan, "Gerçekten ulaştırma alanında çığır açan, mega projelere imza atan bir partiyiz. Bugün baktığımız zaman 3'üncü Köprüden 3'üncü havalimanına kadar, Marmaray'dan Kanal İstanbul'a varıncaya kadar birçok önemli projeyi hayata geçirmek isteyen bir iktidar var. Yine İstanbul'u Ankara'ya hızlı trenle bağlamak isteyen bir iktidar var. Yine İstanbul'umuzu Bursa üzerinden İzmir'e otoyolla bağlamak isteyen bir iktidar var" şeklinde konuştu. Projelerin engellenmek istendiğine dikkat çeken Bakan Elvan, "Bu projelerimizi engellemeye çalışanlar var, bu projelerimizden rahatsız olanlar var. Düşünebiliyor musunuz biz 8-10 saatte gittiğimin yolu 2,5 bilemediniz 3,5 saatte almanızı istiyoruz. Bundan memnun değiller. Böyle bir anlayış olabilir. Bakınız bugün siz İstanbul'dan, Pendik'ten İzmir'e 8-10 saatte gidiyorsunuz, doğru mu? Eğer bu otoyol projesini gerçekleştirebilirsek 3 saat 15 dakikada Pendik'ten İzmir'e ulaşacaksınız. Bundan kim rahatsız olabilir" dedi.

Dilovası- Altınova arasında yapılacak olan asma köprü projesine de değinen Bakan Elvan, "Biz Körfez üzerinde Dilovası'ndan Altınova'ya uzanan bir asma köprü yapıyoruz. İnşallah bu ayın 15'inde Sayın Başbakanımızla birlikte köprünün ayaklarını denize yerleştireceğiz. ve önümüzdeki yıl bu köprü hizmet vermeye başlayacak. Peki 1,5 saatte ulaştığınız Altınova 'ya köprü yapıldığı zaman ne kadar zamanda ulaşacaksınız biliyor musunuz? Tam 6 dakikada Dilovası'ndan Altınova'ya ulaşacaksınız" diye konuştu.

Yüksek hızlı tren test sürüşlerinin önümüzdeki günlerde yapılacağını müjdeleyen Bakan Elvan, "Pendik'i biz Ankara ile buluşturacağız inşallah. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Birkaç gün içerisinde inşallah Pendik ile Eskişehir arasında yüksek hızlı tren test sürüşlerine başlıyoruz. Gece gündüz çalışacağız 30 Mart'ta inşallah Pendik ilçemiz rekor kıracak" dedi.

Bakan Elvan'ın yaptığı konuşmanın ardından Dolayoba Spor Kompleksi'nin açılışı gerçekleştirildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Elvan, Dolayoba Spor Kompleksi Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement