Bakan Elvan'ın Karaman Gezisi - Son Dakika
Politika

Bakan Elvan'ın Karaman Gezisi

Bakan Elvan\'ın Karaman Gezisi

Çeşitli programlara katılmak üzere memleketi Karaman’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ziraat Odası’nın düzenlediği Çiftçi Bayramı ve Tarım Fuarı’nın açılışını yaparak gezdi.

25.05.2014 19:38

Çeşitli programlara katılmak üzere memleketi Karaman'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ziraat Odası'nın düzenlediği Çiftçi Bayramı ve Tarım Fuarı'nın açılışını yaparak gezdi. Bakan Elvan'ın burada hediye edilen üzerinde babası ile kendi resminin dokunduğu halıyı görünce gözleri doldu.

Törene, Bakan Elvan'ın yanı sıra Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Valisi Murat Koca ile Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ve davetliler katıldı. Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu yaptığı konuşmada, oda olarak şimdiye kadar yaptıkları hizmetleri anlattı.

Bakan Elvan da, tarımın insanlık tarihiyle başlayan bir uğraş olduğunu bildirdi. Tarımın sadece yaşamsal ihtiyaçları karşılamakla kalmadığını, sosyal hayata da yön verdiğini belirten Elvan, "Sanayi ve teknolojinin gelişmesiyle beraber tarımın bir anlamda geri plana itildiğini görüyoruz. Ama bugün özellikle son 10 yılda tarım tekrar ayağa kalktı, tekrar şahlandı" dedi.

Karamanlı çiftçinin teknolojiyi takip edip kullanmasının takdire şayan olduğunun altını çizen Bakan Elvan, Karaman'da bugün her çiftçinin damla ve yağmurlama sulama sistemlerinin bulunduğunu ifade etti. AK Parti iktidarında çiftçilere geniş imkanlar sağlandığını ancak bunların yeterli olmadığını aktaran Elvan, tarımın gelişmesi için çalıştıklarını söyledi.

Törenin sonunda Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Bakan Elvan'a geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden babası Ahmet Nuri Elvan ve kendi resminin işlendiği dokuma halı hediye etti. Dokuma halıdaki babasının fotoğrafını gören Bakan Elvan'ın gözleri doldu. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Elvan'ın Karaman Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement