Bakan Eroğlu, Çevre Teknoloji İhtisas Fuarı Açılışına Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Eroğlu, Çevre Teknoloji İhtisas Fuarı Açılışına Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye’de yaklaşık 50 milyon nüfusun tıbbi atıkları düzenli olarak toplanıyor ve bertaraf ediliyor" dedi.

16.04.2015 12:33

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, " Türkiye'de yaklaşık 50 milyon nüfusun tıbbi atıkları düzenli olarak toplanıyor ve bertaraf ediliyor" dedi.

Bakan Eroğlu, ATO Congressium'da düzenlenen Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı açılış törenine katıldı. Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl da törende hazır bulundu. Çevre konusunun dünyadaki en önemli konu olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, Türkiye olarak kendilerinin de mücadele ettiklerini belirterek, "Çevrenin korunması konusunda dünyadaki en önemli ülkeler arasında yer alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Katı atıklarda vahşi depolamalar söz konusuydu. Cumhurbaşkanınızın belediye başkanı olduğu dönemde katı atıklar, su konusunda büyük çalışmalar yaptık. İlk defa kompost, yakma tesislerini, hatta tıbbi atık tesislerini İstanbul'da biz başlatmıştık. Şu anda bütün Türkiye'de yaklaşık 50 milyon nüfusun tıbbi atıkları düzenli olarak toplanıyor ve bertaraf ediliyor."

Çevre konusunda Türkiye'ye 58 milyar euro civarında yatırım yapacaklarını söyleyen Bakan Eroğlu, ağaç dikme konusunda Türkiye'nin ilk üç ülke arasında olduğunu belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eroğlu, Çevre Teknoloji İhtisas Fuarı Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement