Bakan Eroğlu: Çevreye Uyumlu Madenciliğe 'Evet' Diyorum (3) - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Çevreye Uyumlu Madenciliğe 'Evet' Diyorum (3)

Bakan Eroğlu: Çevreye Uyumlu Madenciliğe \'Evet\' Diyorum (3)

"YEŞİL YOL ÇEVRECİ BİR YOLDUR"Artvin'deki programlarının ardından Rize'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığının Rize'deki yatırımlarını değerlendirdi.

10.10.2016 19:24

"YEŞİL YOL ÇEVRECİ BİR YOLDUR"

Artvin'deki programlarının ardından Rize'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığının Rize'deki yatırımlarını değerlendirdi. Yeşil Yolda yaşanan tartışmalara değinen Bakan Eroğlu, proje kapsamında kesilen ağaç sayısının 100'ü geçmediğini, yolun büyük bir bölümünün orman kodunun üzerinde yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Yeşil yol duble yol değil. 7.5 metre genişliğinde iki arabanın yan yana geçebildiği, yan tarafında ağaçlandırma olacak ve yaylaları birbirine bağlayacak bir yol. Tepkileri anlamakta zorlanıyorum. Zaten mevcut yollar var. Gidip bir görsünler Allah aşkına. Ezbere değil. Kasıtlı olarak karşı çıkılıyorsa ona söylenecek bir şey yok. Samimi olan arkadaşlara şunu tavsiye ediyorum. Gelin çalışmalara bir bakın Allah aşkına. Orada ağaç var mı? Mevcut yolu ıslah ediyoruz, düzeltiyoruz. İnsanların kolay bir şekilde yaylalara ulaşmasını sağlıyoruz. Gelen turistlerin gezmelerine imkan verecek bir iyileştirme çalışması yapılıyor. Yeşil Yolu her bakımdan destekliyorum. Çevreci bir yoldur. Muhteşem ağaçlar dikilecek ve adına Yeşil Yol diyeceğiz."

Rize'de, dereler üzerine inşa edilen hidroelektrik santrallerin baraj kapaklarının aniden açılarak su bırakılması nedeniyle derelere girişleri yasaklayan uyarı tabelalarının vadiler boyunca yerleştirilmesi konusundaki bir soruyu da yanıtlayan Bakan Veysel Eroğlu, "Burada deniz var. Denize girmek varken dereyi bilmiyorum. Burada vahşi akan dereler var. Vatandaşların talebi varsa derelerin kenarlarına cepler ve havuzlar yaparız. Oraya girsinler. Bu dereler vahşi aktığı için zaten burada dereye girilmemesi gerekir. HES olsa da olmasa da böyle bir problem var. Talep olursa derelere cepler yaparak yüzme alanı oluşturabiliriz" dedi.

Bakan Eroğlu, daha sonra basına kapalı gerçekleştirilen Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Çevreye Uyumlu Madenciliğe 'Evet' Diyorum (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement