Bakan Eroğlu: Kıbrıs'ta Hedef, Atık Suların Sulamada Kullanılması - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu: Kıbrıs'ta Hedef, Atık Suların Sulamada Kullanılması

Bakan Eroğlu: Kıbrıs\'ta Hedef, Atık Suların Sulamada Kullanılması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) su götüren proje kapsamında, atık suların arıtılıp sulamada kullanılması amacıyla proje hazırlandığını söyledi.

06.10.2015 14:34

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) su götüren proje kapsamında, atık suların arıtılıp sulamada kullanılması amacıyla proje hazırlandığını söyledi.

Afyonkarahisar'da partisinin mahalle temsilcileri ve teşkilat üyeleriyle bir araya gelen Bakan Veysel Eroğlu, basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kıbrıs'a denizin altından askıda borularla su götürecek KKTC Su Temin Projesi'nde işletme ile ilgili Kıbrıs tarafında kriz olduğu yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Bakan Eroğlu, Türkiye açısından proje konusunda herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu proje için 1 milyar 600 milyon lira harcadığını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Tabi Kıbrıs'a giden suyun işletilmesi ve işletme masrafları var. Pompa istasyonları, arıtma tesisi işletme masraflarının yanı sıra işletme sırasında kullanılan elektrik masrafları var. Bunların karşılanması gerekiyor" dedi.

'SU KIBRIS'A HAYAT VERECEK'

KKTC cumhurbaşkanı, başbakanı ve ilgili bakan ile görüşerek, durumu izah ettiğini açıklayan Bakan Veysel Eroğlu, çözüm için karşılıklı yaklaşımlarda bulunulduğunu söyledi. Türkiye'nin su konusunda dünyanın sayılı ülkelerinden biri olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, Kıbrıs'a giden suyun hem sulama ve içme hem de kullanma ve sanayide kullanılacağını kaydetti. Suların kullanılması sonrası atık suların ileri derecede arıtıldıktan sonra sulama suyu olarak kullanılması amacıyla proje yapıldığını aktaran Bakan Eroğlu ŞÖYLE KONUŞTU:

"Su Kıbrıs'a hayat verecek. Dünyanın en ileri teknolojileriyle inşa edilmiş projesi. Bu projede bizim arzumuz Kıbrıs'ta sağlıklı bir şekilde işletilmesi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bizim kardeşimiz. Dolayısıyla onlara en iyi şekilde hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur."

Açıklamalarının ardından Bakan Eroğlu, Uşak'taki programına katılmak üzere Afyonkarahisar'dan ayrıldı. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu: Kıbrıs'ta Hedef, Atık Suların Sulamada Kullanılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement