Bakan Eroğlu'nun Belediye Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu'nun Belediye Ziyareti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Valilik çıkışında vatandaşlara fidan dağıtımı, Valilikten belediye binasına kadar yürüyerek gelmesi, Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bakan Eroğlu'nun konuşmaları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada gazetecilerin Efes'de ki su kanalına ilişkin soruları üzerine şunları kaydetti: "Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tabiat Varlıkları ile Kültür Varlıkları Kurulları bir araya geliyor.

13.05.2016 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Valilik çıkışında vatandaşlara fidan dağıtımı,

Valilikten belediye binasına kadar yürüyerek gelmesi,

Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bakan Eroğlu'nun konuşmaları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada gazetecilerin Efes'de ki su kanalına ilişkin soruları üzerine şunları kaydetti:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tabiat Varlıkları ile Kültür Varlıkları Kurulları bir araya geliyor. Birinci kısım çözüldü, ikinci kısımdan sit alanlarıyla ilgili detaylarını aldık neticede bir izin süreci var hemen bu sene başlayacağız. Bir iki sorumuz vardı onlarla ilgili olarak cevap verecekler ilgili kurumlar. Kültür Varlıkları Kurulu'da nereye kadar nasıl temizlenecek orada köprüler var tabya şeklinde onları biz estetik tarihi yapıya uygun kenar köprüler şeklinde yapacağız. Teleferikle ilgili de çıkış yeri belli biniş yeriyle ilgili olarak Kültür Varlıklarıyla ilgili bir çalışma yapılacak."

Eroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun kendisini yakın zamanda ziyaret ettiğini ve katı atık tesisiyle ilgili olarak talepte bulunduğunu anımsattı.

Tesis için yer sorunu çözdüklerini ve görüşlerini bildirdiklerini aktaran Eroğlu, "İzmir ile ilgili olarak sorunları görüştük en büyük problem katı atık tesisi için yer problemiydi onu da çözdük, görüşü bildirdik 350 dekarlık ormanlık alandan yer vereceğiz. Bununla ilgili tahsis işlemleri tamamlandı, biran önce proje yapılırsa iyi olur. Biliyorsunuz Harmandalı kapasitesini çok aştı, risk var başkanımızın talebi buydu bunu da kısa zamanda yerine getirdik. İkinci istek Yiğitler Barajı'nın yapılması oradan su tahsisi, onunda projesi bitti bu ayın 20'sinde ihalesi yapılacak onu da çok hızlı bitireceğiz. Narlıdere'deki Ali Onbaşı Deresi'nin yapılması içinde arkadaşlara talimat verdik, dere ıslahıyla yapacağız " dedi.

Kocaoğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katı atık bertaraf tesisiyle ilgili olarak kendilerine dün akşam hayırlı haberin geldiğini aktarıp teşekkür etti.

ÇET raporunu hazırlamış olduklarını anlatan Kocaoğlu, projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na arz edeceklerini bunun için de kendilerine destek olmasını istedi.

Kocaoğlu, ziyaretin anısına Bakan Eroğlu'na İzmir'in sembolü olan saat kulesi maketi hediye etti.

Bakan Eroğlu\'nun Belediye Ziyareti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu'nun Belediye Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement